Trött!

Jag har nu de senaste dagarna vart extremt trött... jag vet inte om det beror på slarv med LCHF eller om det är bebisen i magen som snor min energi eller både och kanske?!

Idag tänkte jag ut och gå efter jobbet med Tindra. Hämtar henne från dagis kl 3 och sen ska vi ut och gå:) Gick till jobbet imorse i rask takt och magen var snäll och glad och sa inget alls:) Brukar få håll eller sammandragningar men inte idag.. inte på morgonen iaf! hahahaha

Sugen på korvstroganoff idag:) Blir det nog till kvällis:)

Tindra har nu snart sovit en hel vecka utan välling när hon somnar eller på natten och kissar mer och mer på pottan... mammas lilla bebis ju!!!! Stooor tjej Strl 98 i kläder för hon är så lång!

Vägde mig imorse, 2 kilo har jag gått upp:) med LCHF några dagar nu går jag snart ner dom igen... så lurigt de där... men glad att jag stått still i 24 veckor!!!:)

Kram på er

Bebisrummet tar form:)

Köpt färg till bebisrummet idag! Blir vitt:) Köpte även enm söt matta och gardiner på ikea:) Tavlor har vi oxå tre stycken på nalle puh när dom är små:) Det tar sig:)




Tyget hittade jag ingen bra bild på... det är iaf det mönstrade med olika ikea-djur på... högst upp till vänster av dessa 6....


Söt och mjuk matta till rummet oxå:)


Skrattade åt mig själv imorse...

Gick ur sängen, tog fram kläder och gick ner på toa... när jag skulle tvätta händerna såg jag något konstigt på magen. På mitten under naveln liksom... en ljusbrun skuggad rand från naveln och ner... jag tog lite vatten och försökte tvätta bort det... hahaha tills jag kom på... HORMONRAND!!! Hade aldrig det med tindra.. men nu ni! Ljuuuuuus är den men den syns:) haha som första gravtesten;)

Magen ser ut som en pojkmage oxå tycker jag och säger folk.. blir det en liten Milo eller Texas eller Dexter eller Love eller Wiggo kanske:)

Eller en Junie eller Tigra eller Natalia eller Vilya eller Amelia eller vad blir det?!:)

Daniel har börjat känna bebisen nu... varje natt skedar jag daniel, annars kan vi inte somna!! VARJE natt!!!! Då kännde han bebisen härom dagen:)

Våra sovrutiner säjer folk usch åt.. haha folk vill ha sin egen sänghalva och sitt eget täcke typ men INTE vi:)

Vi kan ligga och prata lite och så skedar han mig eller så ligger vi på rygg och sen när vi säger godnatt och pussas lägger vi oss till rätta, alltså jag ligger bakom honom och håller min hand på hans mage och han lägger sin på min:) hihi! Och benen måste vara ihopkrånglade annars sover vi inge bra:) haha störda va?!

På natten kan jag vakna av att jag vänt mig eller så då kryper jag tillbaka till rätt possition:) haha

Tindra får nu inte heller äggmjölk. Hon drack mindre och mindre av den så nu två kvällar/nätter har hon somnat och sovit utan något:) Stora tjejen! Skulle behöva sluta med napp oxå! Hon biter sönder dom!!!!

Kram



Drömmer!!

Drömmer mig bort...

(Snodde denna från google.)



Jag vill ju sååå gärna utbilda mig till Nagelteknolog... Imorn ska jag till sthlm och kolla på en skola!!!

VILL VILL VIIIILLLLLLL!!


Nu ni är det krig!!!

IGEN!

Gissa vem som ringde idag?! Joo ni albrekts guld... jättetrevlig som hon vart heeela tiden sen jag fick kontakt med västerås-butiken:)

Hon berättade att flera guldsmeder kollat på ringen och såg/sa samma sak..."Det är fel på ringen, men vi har inte orsakat det..." Absoluut inte sa jag till henne.. jag vill ju bara ha en hel och fin ring liksom och är glaaad att dom hittade något!!

Innan jag hann fråga något mer berättade hon att hon nu reklamerat min ring och beställt en NY RING o RÄTT STRL till mig:) Jag ska få en nyyyy fiiiin ring som är heeeeel och inte förstorad!!!

Dom ansåg oxå att förstoringen syntes påtok för mycket.. man undrar ju vad för klåpare som gjort det då?!!!

Jag var sååå glad när jag la på luren men samtidigt såååå jävla arg!! Hur kan CHEFEN i butiken i eskilstuna stå och säga till mig att hon inte ser något fel på den och INGEN i hennes butik gör det och att jag får nöja mig med den ringen, att det ska vara så!!!!!

Jävlar vad krig det ska bli nu!!!!! Detta är INTE okej!!!! Hela personalen nekade att dom såg något fel!! Men nu ska dom få höra!!!

Jag är såå glad för min ring så jag skulle  egentligen inte behöva bråka nå mer men bara för att jävlas och knäppa dom på näsan och ge dom en fet utskällning ska jag härja!!!!!

Snart har jag en nyyyyyy fiiiiin ring på mitt finger... tyvärr inte den som daniel trädde på mitt finger i kyrkan men en ny och fin och HEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KRAM!









Jaa ni, jag undrar oxå hur det går för min...

Jaa ni, jag undrar oxå hur det går för min ring. Vi har vart gifta i över fem månader och detta är tredje gången den är iväg nu. Har inte haft ringen alls mycket:( Pratade med butiken i Västerås förra veckan och dom väntar på att ringen ska komma tillbaka till dom nu snart för att vi sen ska få höra om dom hittat något fel. Jag räknar med att dom säger att inget är fel, de är tydligen samma guldsmed som Eskilstuna har:( Men det kändes bra att iaf hon i butiken såg felet och att jag hade min syster och Emelie med som bevis på det! Om det nu skulle låta annorlunda snart! Jag vill ju bara ha min ring, hel och fin! Jag blir bara arg såfort jag tänker på det. Hur personalen i Eskilstuna kan stå och neka att dom ser något fel på ringen och säga att jag får nöja mig med detta. Aldrig i livet säger jag bara! Kopplar gärna in regionschefer och tidning och arn! Varför ser dom flesta felet men ingen av Eskilstuna butikens personal! Är inte det extremt konstigt?!?! Fortsättning följer...


Gurkstavar och aioli!

Lyxdiet, jag veeeet:)

Sitter och äter gurkstavar och aioli vid datorn och dricker vatten och kaffe! GOTT!! Magen var hungrig!

Magen buffar mer och mer och igår fick jag en rejäl spark:) MYS! Vaknar allt som oftast på natten och känner den.. eller så väcks den av att jag vaknar och går på toa:) Både och kanske:)

"Inatt" vaknade tindra och var ledsen och gick inte att trösta.... gick inte, försökte med allt utom välling för när jag kollade på klockan var den bara 22,30!!! Hon fick ligga hos mig en stund och sen frågade sa jag " ska inte du sova i din säng?" Då nickade hon och jag bar in henne och så slocknade hon och sov heeela natten:) LIKE!!

Kalas i helgen för mamma som blir 55år... jag håller på och klurar på dom sista presenterna!

KRAM!

Spenatsoppa!

Det var min älsklingsrätt när jag var liten och det är det fanimej nu oxå!! Hittade spenat i frysen som jag gjorde soppa på och giiiiisssssaaaa om jag var lycklig när jag åt?! Längtar till matlådan imorn ju:) LCHF-recept oxå... eller jaaa.... korv, grädde och ägg i den:) Smör och buljong:)

Jobbat idag och hade rejäla sammandragningar av att bara lämna dotra på dagis... sen såg jag vad jag skulle göra idag och tänkte shiiit... och jaa det blev precis så om inte värre.... Hade två dusch och en tung städ... första duschen uteblev men inte den andra... jag hade såna hemska sammandragningar efter det så jag trodde jag jobbat min sista dag innan bebisen kommer....

Men väl i lokalen igen satt jag och vilade och så gick dom över... Dert gör mig inget att ha SD men vill ju gärna inte att livmodertappen börjar utplånas redan nu... ska fråga 6 februari när vi ska dit... eller om det blir värre/ondare får vi kontakta BM och förlossningen tidigare....

Hur ska detta gå?! Jag som vill ha MINST 2 barn till efter denna bebis:D Sammandragningar tidigare och tidigare?! Hmm!

Har lagt tindra och hoppas på INGE strul ikväll! Ibland får hon för sig att bråka,.. men ännu, peppar peppar ligger hon!!

Hon får äggmjölk på kvällen och sover oftast hela natten.. inatt och natten innan ville hon ha på natten oxå! Hon åt inte nå vidare på dagen så vi gav henne... hellre äggmjölk än välling tycker vi! Ikväll lärde sig daniel göra den oxå:)
Det kommer ju kvällar då jag jobbar eller så:)

Lchf igen ju! Lyxdiet verkligen... diet och diet... känns mer som en livsstil... har inte riktigt kommit in i den helt ännu... tänket är inte riktigt på allt ännu!

Var ju på kalas i sthlm i söndags och tindra blev helt vild när hon såg tårtan!!! Hon fick äta tårta sa vi för det var kalas och ungen åt glatt TRE bitar... rätt små men ändå!!!! Innan det hade hon ätit 2 tacos oxå!! Matvrak! haha

Jag skulle vilja att mitt tänk blir mer planerande.... kunde tagit med hallon och grädde så kunde vi ätit det ju! Men vill inte vara extrem med henne heller då hon är liten men o andra sidan behöver inte hon tårta och socker....


Vissa tycker säkert vi är heeeelt galna! Varför ska hon inte få välling och vanlig mat med socker i liksom! Men vi har faktiskt mest hört bra saker om att vi gjort såhär med henne... hon är lugnare, BETYDLIGT! Jag följer LCHF men daniel och tindra äter med pasta och potatis och sånt till....

tindra får dock turkisk yoghurt med hallon till frukost eller finncrisp med smör och ost eller mosade ägg med smör och hon mumsar glatt:)

Tycker det är lite kallt här hemma... 20 grader har vi nu men är lite urrig:)

Har haft Lupo´n 4 veckor nu och först IDAG tankade Daniel ANDRA gången! Han tankade första gången samma dag vi hämtade den!!!!! Han kör 4mil/dag 4 dagar i veckan + att han kört den lite mer och i en månad räckte dieseln liksom! Fick in bensinräkningen idsg på banken och den låg på 1800 ist för 3200!!!! LYX!!

Om 1.5 månad åker vi till emelie, jag och tindra:) MYS! Längtar! Vi har sagt att vi ska åka dit hela familjen en vecka i sommar, vi orkar nog ingen stor semester med en nyfödd och så:) Blir perfekt tror vi:)

Kram på er

















Detta med att "fuska"!!

Igår åt jag glass och några godisbitar och idag är jag JÄTTESVULLEN i kroppen!! Fingrarna värker och jag känner mig inte kry!!

LCHF igen, strikt!! Eller jaa... inte jättestrikt men som tidigare:) På´t igen bara!

Jobb till 13.30 idag och sen kalas i sthlm kl 15.00... Skulle behöva duscha innan och byta om liksom... det tar 1.5 timme att åka... jag får snabba mig!

Vi samåker med pappa och lotta och ska jag vara ärlig har jag nästan ingen lust att åka... eller joo jag vill åka men jag är såååå jävla trött hela tiden nu och så ska jag jobba först och sen åka dit liksom!!!! Jaa ni... det ska nog bli bra!

Vi byter vecka idag! V.22 går vi in i idag:) Tiden går foooort! Fortare än med tindra!!

KRAM!


Kunde inte låta bli! Jag älskar sparkbyxor...

img114 (MMS)

Kunde inte låta bli! Jag älskar sparkbyxor:) så söta med fötter:) men dessa var ju till en tjej då det var lite volang på baken men de var på rea och kostade bara 30kr:) jag tyckte det var värt att chansa:-)


Underbart god lchf-tallrik på Nancys fresh...

img113 (MMS)

Underbart god lchf-tallrik på Nancys freshfood i Västerås. Det kallar jag lyx:)


Gravidhormonerna gör att jag vill boa:)

Hej på er!!

Dagarna flyger förbi och tiden går sååå fort tycker jag! Jag jobbade igår och idag och imorgon är jag och Tindra lediga:) Men daniel jobbar på! Han är ledig i helgen då jag jobbar:) Lediga ihop på måndag igen och LÅNGLEDIGT nästa helg:)
Tagit ledigt + lite semester torsdag-tisdag:) Då min biologiska mamma fyller 55 år bla....

Jag har ju rätt mycket semster att ta av... hade 8 sparade från förra året och fick 25 nya i år o eftersom jag troligen går på mammaledighet i slutet på Mars så hinner jag inte plocka ut så mycket av det + att jag får 25 nya i januari nästa åsr igen:) hihi! LYX detta ju!

Svärmor är i ullared och ringer med jämna mellanrum för då har hon hittat något fint och undrar något:) Skickade med en lista på pyjamaser och strumpor till tindra då vår långben knappt kan ha 92 längre:)

Vi önskade oss oxå en sängmobil till bebisen i magen men dom hade ingen jättefin där tydligen och den som var kostade 389kr vilket jag tyckte var DYRT! Så vi lånar av Emelie och Melwin ist:)

Den tindra hade köpte jag på rea för typ 70kr men den drog hon sönder... hmm unge!! Tur den inte kostade 400kr då eller meeer...

Idag var vi inne i stan en sväng... jag behövde nya svarta mjukisbyxor och jag köper inte mamma-byxorna på H&M, jag köper sportbyxorna med mudd i midjan, superbra och sköna!! Inte lika tjocka som mamma-mys-byxorna!
Jag har ju ett par gravidjeans oxå och 2 par gravidbyxor i plysh?! men dessa svarta är perfekta på jobbet! Jag har ofta jeansen på jobbet men då jag häromdagen hade TRE duschningar på en morgon och skulle böja mig och ha mig så kände jag att jeansen började ta emot och bebisen sparkade som aldrig förr... inge bekvämt ju!

Vikten står ganska still! Gick inte upp något efter Jul men efter nyår hade jag gått upp 4.4kg?!!! hmm.. hur som helst! Kör nu lchf och gick ner 2.2kg första veckan. Tanken är ju inte att jag ska minska i vikt, stå still helst men lite minus fick jag gärna ha sa barnmorskan:)
Så efter 21 gravida veckor har jag gått upp 2.1kg... det är BRA!! Med tindra gick jag ju totalt upp 27kg!!!! Jag väger inte som mest nu... jag har vägt mer som ogravid än vad jag gör nu men jag har inte vägt såhär mycket som gravid....

Jag har ju klurat på hur lång dom räknar att min förlossning var... blev ju igångsatt 13.00 dagen innan hon är född och hon är född 10.34 dagen efter liksom... men de första 6 timmarna hände ju inget då jag fick gele på livmodertappen...

Hittade iaf min förlossningsjournal igår och såg då att det stod "Etablerade värkar 03.00" Så det lär ju betyda att den räknas från 03.00 till 10.34:) = Inge långt alls ju!! 7,5 timme.... och det sägs gå fortare gångerna efter.... hujedamig!!!

Tindra har fått för sig nu några nätter att mammas och pappas säng är hennes!!! Hmm.. det gillas INTE! Jag vill inte ha henne i vår säng... vi har en 140cm säng och hon ligger INTE still och sparkas och slåss i sömnen! Och framför allt så är vår säng just VÅR... barnen har egna... elakt jaa kanske.. men skit samma!

Hur som helst så var hon heeeelt hysterisk härom kvällen.. hon somnade och sov en timme i sin säng sen var hon helt ifrån sig och gallskrek sig hes... skulle INTE sova i sin säng! Hon tog med kudde, tutte och snutte och pekade och sa MammaPappa... Jag frågade om hon skulle sova i vår säng och hon nickar och säger JAAAAAA!!

Vi brukar absoluuut inte jamsa och går inte på hennes teatertårar men nu var det något som skrämt henne... hon har aldrig gråtit så hysteriskt tidigare! Joo när hon gjort sig riktigt illa!!

Hon fick somna i vår säng men 02.00 bar daniel över henne till sin säng och där sov hon till 09.00:) Igårkväll la vi henne i sin säng och där sov hon till 09.15 idag:) DET gillas:)

Skulle hon fortsätta och komma till vår säng får hon väl sova där då men vi vill inte att hon ska nattas i vår säng.... hon får väl komma framåt småtimmarna, det gör ju många barn... men helst inte;) haha

Vi ska köpa större säng, bara vi hittar den perfekta:)

Nehe nu ska det läsas bloggar och kolla på mästerkockar!

KRAM!
















Äggmjölk är det bästa vi kunnat börja med:...

img110 (MMS)

Äggmjölk är det bästa vi kunnat börja med:) hon är lugn och sover bättre:)


Förlossning!!!

Denna gång är jag rädd inför förlossningen, REDAN nu! Jag vet inte varför! Med tindra tog det 21,5timmar från igångsättningen började tills hon var på mitt bröst, liten och kladdig men sååå fin!
Jag fick ju pinvärkar på kvällen och fick morfin och bricanyl för att stanna av det för att kunna sova.. men runt 3-4 på morgonen vaknade jag av VÄRKAR! Då hade det startat "av sig själv".... Fick lustgas och i ett svaaagt ögonblick sa jag Jaa till ryggbedövning och daniel sa till barnmorskan att jag inte ville ha det med tanke på alla risker och så.... Men narkosläkaren kom in... han hette otto henriksson eller henrik ottosson:D haha! Minns ALLA biverknigar och risker han rabblade upp trots att jag var heeeeelt borta av lustgas!!! Hörde läkaren säga "hon är rätt borta, vi väntar lite med att fortsätta... " haha

Jag skulle kura ihop mig till en boll för att han skulle kunna sätta den och jag grina att jag inte ville ha den egentligen... Haha! När han skulle sätta den fick jag en värk och rörde mig och då sa han att jag får absolut inte röra mig och jag sa till Daniel, "Jag vill iiiiinte ha den..."

Läkaren gick och jag fick en pilatesboll och TJOFF! På 20 minuter öppnade jag mig från 6cm till 10! Jag hade innan vart rädd att jag inte skulle veta hur krystvärkar skulle kännas, hur kunde jag veta det liksom?! haha! Men min kusin och svärmor sa att joooo då det määäärker du! haha joo ni, det gjorde jag!!

När jag satt på pilatesbollen och rullade höfterna och var lutad över sängen så började det kännas annorlunda, jag kunde inte hålla emot och krystade när jag kände att det kom...

Barnmorskan kom in och sa "Men herreguuud, du har ju krystvärkar, upp i sängen!" Sen var hon ute efter 9 värkar, 30 minuter tog de:)

När barnmorskan tog min hand och sa "känn här, huvudet är framme..." så drog jag tillbaka min hand och fick kalla fötter... shiiiit det ÄR en bebis där!! haha

När dom sen sa "En värk till så är den ute...." så krystade jag utan värk!! Och så plopp... jag var helt tom och hade en liten fin Tindra på bröstet:) UNDERBART! Jag skulle kunna föda huuuuur många gånger som helst och jag vet inte varför jag är rädd inför denna gång... hmm.. hormoner;)

Daniel grät men jag kunde inte! Var ju huuuur lycklig som helst såååklart men inga tårar! Var såå trött.. inte ätit sen 17.00 kvällen innan och hon är född 10,32... där mellan hade jag kräkts och inte druckit något!

Meeeen... vad konstigt det var!!!! Dom fick sy några stygn men det kände jag knappt.. hade ju mitt fina underverk på bröstet ju!!! LYCKA!!

Denna gång hoppas jag INNERLIGT att det ska starta av sig självt samtidigt som det är lite läskigt! Vi måste ha barnvakt till Tindra och daniel jobbar 6 mil hemifrån! Men min svärmor jobbar 5 km från där vi bor så i "värsta" fall får hon hämta oss och köra in mig till förlossningen så får daniel möta upp där.... MYCKET tankar!!

Jag vet inte vad jag är rädd för... Smärtan var inte skön men värt det, jag var inte helt slut och jag orkade ju krysta utan problem... men jag är livrädd att det ska hända bebisen något!!!!! Usch!

Och så hoppas jag dom nötterna vi träffade på BB har gått i pension!!! Fyyy faaan vilket folk! Vi hade någon/några som var jättegulliga och hjälpsamma, verkligen men så hade vi gamla kärringar som TVINGADE mig att amma!!! Idioter!! Och förstföderska var man och vågade inte säga ifrån! Denna gång mina vänner blir det annorlunda!!!

Och så vill jag hem såååå fooooort vi får... sist tjatade vi oss nästan hem! Men jag förlorade så mycket blod och så drog inte livmodern ihop sig som den skulle heller så det var välr därför + att Tindra inte tog bröstet!

Nej ni vänner, denna gång blir det bröstpump, sugnapp till bröstet, bepanthen till brösten och en egen vilja!!!!

Jag vill verkligen försöka amma, jag vill få det att fungera men INTE till vilket pris som helst! Nu har jag testat det och neee jag tyckte inte om det, hon gick ju bara ner i vikt oxå men jag ska försöka igen, jag ger det en chans!! Jag vet på ett ungefär hur man ska lirka och trillskas och hur det funkade bäst sist liksom! För mig och min rygg var STÖD under armen A och O!!! Min rygg var död efter bara några minuter annars...

Daniel var underbar!!! Han servade med vatten och mat när jag skulle amma och försökte lägga till henne rätt och grejer... Men... när jag inte ville att folk skulle ta i henne när hon sov för att jag var livrädd att hon skulle ammas när hon vaknade,....DET är INTE normalt!!!

Jag hade sååå fruktansvärt jävla ont, räckte att hon nuddade så började jag storgrina!!! Sååå skönt att Underbara Lisa på BVC stöttade mig i hur jag än ville göra!!! Hon erbjöd mig nässpray som gjorde att mjölken skulle rinna till men jag sa att neej... hon är sååå nöjd på ersättning och då är jag nöjd.. Och till svar fick jag "Bara du är nöjd så är din bebis nöjd..." UNDERBARA lisa:) Hon blev mammaledig när tindra var ca 7 månader:) Hoppas hon hinner tillbaka tills lillen föds:)

Innan vi fick henne så hade jag sagt att jag provar att amma men jag tänker INTE göra det till varje pris! Min underbara kusin mådde såååå dåligt av att vara såååå stressad och pressad av amningen och det hade jag sagt till daniel att jag aldriiiig ska uppleva!! 2 veckor fick hon bröstmjölk så hon har fått det första, viktigaste iaf!

Men denna gång känner jag faktiskt att jag vill göra mer för att få det att funka.... ny och oerfaren första gången.. nu vet jag mer och bättre:) Funkar det med sån amningsnapp så använder jag gärna det:)

Men med tindra hade jag knappt någon mjölk heller, vad gör man?!!! Praktiskt med barnvakt och att pappan kan ge ersättning:)

Oj vilket inlägg!!

Jag är nog kanske inte sååå rädd för förlossningen trots allt:) Man vill ju bara att den ska komma ut och må bra och så vill man ringa ALLA och mmsa bilder:)

Sist trodde vi ju att Anna, min svägerska skulle träffa Tindra allra först då hon jobbar natt på BB men hon var ledig när vi födde och låg där... Denna gång kanske hon blir först:) Vi får se!

Tänk när man åkte ner i hissen och fick ta med lillan heeeem!! Hon hade en för stor overall på sig och jag bar henne:) Svärmor och emelie hämtade oss och vi hade bilstolen i bilen:) Man kände sig som en liten tjyv när man gick därifrån med sin bebis... det var ju VÅRAN!!!<3

Jag vill hem sååå fort som möjligt denna gång som sagt, jag mådde inge bra alls av att vara kvar på BB två dygn... Jag tror jag skulle få igång amingen bättre hemma och få träffa NÄRA OCH KÄRA!! Bara DET gör mig lugnare!!!

Åker gärna tillbaka varje dag i en vecka för kontroller av bebisen och mig MEN jag vill INTE stanna.... Vi får väl se, vad som helst kan ju hända!! Jag vet att vi har tindra hemma denna gång men ändå!!

Orkade ni läsa?!:)

KRAM!













KRÄK!

Tindra kräktes inatt igen! Hon krätes 2 gånger och är sen hur pigg som helst men vi skickade såklart inte henne till dagis idag!

Hon var lite sådär gnölig inatt och kom in till oss eftersom hon kan komma ur sängen nu då hon har en växasäng. Hon ligger bredvid oss och så säger hon "mamma mamma..." och så världens kastadspya över mig och daniel och sig själv och i HELA vår säng! På alla 6 kuddar och dubbeltäcke och allt! Suck!

Jag har ALDRIG sett daniel vart så snabb ur sängen!!! Han fick spyor i munnen och sprang ner i duschen medans jag bäddade ur sängen och tog hand om kräktjejen!

Vi duschade alla tre och så flyttade vi in oss i gästrummet:) Tur man har det! Tindra kräktes sen en gång till i sin säng så vi fick bädda den oxå och sen somnade vi!

Jag stannade hemma idag med vår kräkunge och håller på och tvättar ifatt allt! Andra maskinen igång nu med kuddar och täcket är i tumlaren:) TUR man har stoooora maskiner:) 8kg is the shit;)

Tack underbara du för din kommentar:) Kul att jag inte blev sågad med en gång;) På flera håll har jag fått höra "Varför skulle ni sluta med välling?!!!"

Inatt när hon kräkts så gav jag henne vatten i flaska och hon somnade gott om! Likaså vid 10 var hon trött och ville sova igen och elaka mamman häller då i vatten i flaskan och ger ´henne och hon sov i TRE timmar!! På vatten liksom:P

Imorse till frukost åt vi kokt ägg mosat med SMÖÖÖR! Tindra mumsade glatt i sig det och mmmmmm vad gott det var:)

Lunch har vi inte ätit, hon ville inte ha och jag är inge hungrig!

Vi fikade på 2 apelsiner och finncrisp för hennes del och finncrisp och kaffe med grädde för min del när farmor var här.
Farmor passade även på att klippa lite i tindras hår! Tindra har ruffs i bak och nu jämnades håret till lite och luggen klipptes, IGEN!

Igårkväll somnade tindra faktiskt med äggmjölk i magen och sov gott! Vaknade inte när vi la oss men vaknade ju då när hon kräktes!

Jag tror dock INTE hon kräktes av Äggmjölken! Hon gör såhär ibland... När syster och emelie var här kräktes hon ju en gång sen inge mer... och likaså när hon sov hos farmor sist kräktes hon 2 gånger på natten och inget mer... inge sjuk och inget!

Läkaren sa att dom ska kolla hennes magmun.... Vi ska oxå se till att maten har mindre bitar, inatt kom det upp stooora korvbitar!

Torsdagar är städdagar här hemma och jag pular och plockar lite:) I helgen ska JULEN BORT!!!!!

Tindra är sååå söt... när man frågar "vart är mammas bebis... " pekar hon på min mage:) Och så kallar hon sig själv för Mindra! haha rätt sött;)

Idag har vi en mysinnedag! Jag har inte borstat håret ens;) haha men kläder är på och glasögon och tänderna borstade:) haha Tindra myser runt i sin plysh-dress och med tutte och snutte i högsta hugg om vart annat och jag har myskläder jag med:)

Det känns som fredag idag tycker jag:)

Kram på er

Moussetårta alá lchf

Denna underbara tårta gjorde Maria när jag väntade Tindra:) Ganska exakt 2 år sen! LJUVLIG!!!

12-15 portioner
Tåtan ska helst stå kallt över natten.

Ingredienser Brun mousse:
250 gram 70% choklad
4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche

Ingredienser Vit mousse:
4 dl vispgrädde
200 gram philadelphiaost
1,5 tsk ekologiskt vaniljpulver (ej vaniljsocker!!)
(ev. 0,5 dl hermesetas eller stevia)

Garnering: Hallon, Vispad grädde

Beskrivning Brunmousse:
Hacka chokladen. Värm hälften av grädden i en kastrull.
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen i grädden tills den smält och chokladröran är blank och slät.
Vispa resten av grädden och creme fraichen till tjock konsistens.
Vänd ner grädden i chokladröran och vispa så att de blandas.

Vit mousse:
Vispa grädden och tillsätt philadelphiaosten, vaniljpulvret och ev. sötningsmedel.
Vispa till det är tjockt och välblandat.

MONTERING
Klä en löstagbar form med plastfilm, ca 23 cm i diameter.
Bred ut 2/3 av den bruna moussen i botten.
Bred ut den vita moussen ovanpå och avsluta med 1/3 brun mousse.
Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten.
Ta tårtan ur formen och lägg upp på ett fat.
Dekorera med hallon och spritsad grädde.

Gooood!!

 

 

 

 


Äggmjölk

Elak mamma som jag är för det mesta så vill jag nu att Tindra ska sluta med välling! Nej skämt o sido...

Tindra har börjat äta sämre, förlitar sig på att hon får välling såfort hon ska sova!! AJJABAJJA oss!!!

Hon får välling till natten, på natten om hon vaknar 1-2gånger!!!!!!!!!!!!!!!!!, på eftermiddagen när hon ska sova middag och ibland till frukost!

Här är det vi som låtit henne bestämma... På nätterna vill vi inte bråka med henne för då vaknar hon och vi! På dagarna har vi tyckt det vart smidigt att ge välling, hon somnar ju!

Men varför ge välling ca 1 timme efter maten när det är dags att sova när hon på dagis sover utmärkt utan?! Idiotiskt!

Igårkväll försökte vi med varm mjölk och det gick i, hon somnade! men vaknade runt 23.00 och var helt ifrån sig!!!! Jag testade med lite mjölk igen men hon lugnade sig inte. Vi skulle upp tidigt idag alla tre så vi ville få henne at sova så vi kunde få somna så vi gav henne välling och hon somnade! SUCK!

Tanken är att hon ska få välling BARA på/till natten! Inge på dagen och ABSOLUT inte till frukost! Helst vill vi inte ens ge välling då med tanke på allt jag läst om det...

Hon är överaktiv vår lilla tjej och vi har släppt till med att hon fått smaka godis och fika nu i jul och nyår vilket var rent IDIOTISKT det oxå!!

Hur som helst! Tindra har börjat peta i maten och äter tre tuggor och sen vill hon inte ha men springer till micron och pekar och grina... Jojo! VÄLLING ska hon ha då!

Nu som sagt är elaka mamma i farten och ska ta ur henne dom fasonerna, Önska mig lycka till;) Väldigt bestämd och högljudd liten dam det där!!

Läste lite om äggmjöl men vet inte de jag!!! Jag gillar det inte, varför skulle då hon göra det?! Haha njee men varm mjölk ska jag fortsätta att försöka med!

Jag har börjat med lchf igen, TROTS att jag är gravid JA!

Jag åt det sista tredjedelen när jag väntade tindra och gick inte alls upp som innan och mådde sååå mycket bättre!!

Har sen jag plussade nu haft ont i magen och gått på toa 10 gånger per dag!!! Inte okej!!

Med lchf mår min mage hur bra som helst och jag kör inte jättestrikt då jag faktiskt är GRAVID!

Tanken är att Tindra oxå ska få i sig mindre socker eftersom hon blir extreeemt speedad av det! Och läser man på välling och grötförpackningarna så innehåller det ju knappast nyttiga saker!

Men hon är ju barn så henne kör vi inte Lchf med! Hon får äta på dagis som hon gör och helst mindre välling bara men annars hemma så är det INGE godsaker och inte lördagsgodis heller, hon är för liten för det!

Hon dricker inte saft, det gillar hon inte och hon väljer vatten framför mjölk till maten men hon ÄLSKAR turkisk yoghurt:) Det fick hon som mellis som liten 6-månaders och guuud vad hon åt:)

Ägg med smör älskar hon oxå:)

Vi får väl se hur detta ska gå! Hon har oxå en del problem med magen som vi hoppas kan släppa med mindre socker!

Hittade recpet som jag la in här:)


Äggmjölk ca 100 ml
1 dl vatten
10 g osaltat smör
1 äggula
1 msk grädde
  • Lägg smöret i kastrull och häll på vatten
  • Låt bli varmt så smöret smälter
  • Ha i äggulan och grädde
  • Vispa/mixa så det blandar sig ordentligt

Gör jag äggmjölk till mig använder jag 2 dl vatten/kaffe, 3 äggulor och ca 50 g smör. På det en skvätt grädde för lite rundare smak

Snott ifrån: http://helenesbaksida.blogspot.com/2011/03/aggmjolk-vs-valling.html


Måndag för oss idag:)

Fast för alla andra är det nog tisdag:) Vi är ju lediga måndagar... eller jaa.. daniel och tindra är alltid ledig måndagar och jag försöker lägga mig ledig med dom på måndagar oxå men 1 gång i månaden måste jag på APT 14-16 på just måndagar!

Helgen var härlig!! Jag jobbade nyårsafton 7-16 och nyårsdagen 13.30-21.00!!

När jag kom hem på nyårsafton var det bara att svira om och börja med maten! Vi väntade ca 18 gäster mellan 17-18:) SKOJ! Jag trodde inte jag skulle orka!!!! Hade ju vart uppe sen 06.00 liksom! Och kom i säng 03.30 på nyårdagens morgon:P haha Och tindra ville ju såklart upp vid 08.00! SUCK!

Vi bjöd på krustader med kantarellstuvning (daniel hade plockat svamp i höstas), Grillad oxfilé med potatisgratäng, sallad och bröd och sås och vitlökssmör och marängswiss till efterrätt:) GOTTIT!! Vi hade lite ost och kex oxå och snacks!! Gick nog ingen nöd på någon:)

Strax innan Tolv sa vi några stycken att killarna kan få gå ut själva och smälla raketerna för det vars ååå kallt så skulle vi stå inne men efter någon minut så stod alla 20 personer i hallen och skulle klä på sig SAMTIDIGT för att hinna innan 12.. haha.. vet inte om vi kom ut innan 12 egentligen men vi hann smälla och vi hann skåla!

När vi gick ut höll grannarna på att smälla med sina småfjuttar... det var fint visst men jag sa "haha det är tur vi flyttat hit så det blir riktiga doningar..:" haha

Grannarna såg nog att vi hade en gigantisk Tårta så dom sa att vi kunde få avfyra den och jävlar var det small!! FIIIINT!!! 60 skott av olika slag och vaaad grannarna jublade och applåderade efteråt;) haha... Vi satte ribban högt vi;)

Vi hade sagt till gästerna att vi bjöd på all mat och dryck men att varje familj gärna fick lägga 100kr till fyrverkerier om dom ville och så blev det:) Vi köpte en tårta för 999kr!

Vi köpte den tårtan dom alltid har i stan på nyår fast dom har flera stycken:)


Vi hade en låda som hette Challenge och hade 60 skott i sig och den kommer vi nog ABSOLUT välja igen!!

Ultraljud igår!! Mysigt! Ingen av oss var nervösa denna gång alls... Jag har ju känt bebisen sen vecka 11 och dom senaste 4-5 veckorna varje dag! Jag visste att den levde iaf men sen kanske den kunde vart skadad, det vet man ju aldrig! Men det var lika mysigt som alltid att få se den och den var såååklaaaart underbart sööööt:)

Jag blev framflyttad 1 dag till 27 maj ist för 26 maj! 27 maj är morsdag så jaa varför inte;) Och den 31 maj fyller ju jag år och likaså Tindras kusin Nellie:) Spännande detta!! Jag hoppas sååå innerligt att den har kommit till daniels syster student... Hon tar den 9 Juni har jag för mig! Men med våran tur så... hmm... på Nionde dagen över tiden vräkte vi ju tindra och hon kom på tionde dagen!! Bådar inte riktigt gott detta;)

Jag hoppas även att förlossningen startar själv! Det var inte värst jobbigt att bli igångsatt, jag vet iofs inget annat men skulle vara kul om det startade självmant liksom!

Jag tror faktiskt att förlossningen hade startat snart om dom inte satt igång mig för på nionde dagen när dom bedömnde mig var jag öppen 2 cm redan ju:)

När jag hade som ondast, pinvärkar 1 gång i minuten som inte gjorde någon nytta satod jag upp i tvrummet på förlossningen och grät till daniel " jag vill inte meeeer..." Men när hon var född sa jag "Jag vill göra detta igen!!!!" haha....
Tyvärr kommer daniel bara ihåg att jag grät och inte ville göra om det;) haha KARLAR!

Fast på ett sätt känns det ju kanske lite enklare att bli igångsatt!! Daniel jobbar 7 mil hemifrån och vi har tindra som behöver barnvakt! Men jag hoppas iaf att det startar själv:)

Kram på er

Denna underbara unge bor i min mage:) den ...

img104 (MMS)

Denna underbara unge bor i min mage:) den vägrade visa oss könet men vi är minst lika lyckliga ändå:) 27maj ska den komma enligt dagens ultraljud:)


RSS 2.0