Moussetårta alá lchf
Denna underbara tårta gjorde Maria när jag väntade Tindra:) Ganska exakt 2 år sen! LJUVLIG!!!
12-15 portioner
Tåtan ska helst stå kallt över natten.
Ingredienser Brun mousse:
250 gram 70% choklad
4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
Ingredienser Vit mousse:
4 dl vispgrädde
200 gram philadelphiaost
1,5 tsk ekologiskt vaniljpulver (ej vaniljsocker!!)
(ev. 0,5 dl hermesetas eller stevia)
Garnering: Hallon, Vispad grädde
Beskrivning Brunmousse:
Hacka chokladen. Värm hälften av grädden i en kastrull.
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen i grädden tills den smält och chokladröran är blank och slät.
Vispa resten av grädden och creme fraichen till tjock konsistens.
Vänd ner grädden i chokladröran och vispa så att de blandas.
Vit mousse:
Vispa grädden och tillsätt philadelphiaosten, vaniljpulvret och ev. sötningsmedel.
Vispa till det är tjockt och välblandat.
MONTERING
Klä en löstagbar form med plastfilm, ca 23 cm i diameter.
Bred ut 2/3 av den bruna moussen i botten.
Bred ut den vita moussen ovanpå och avsluta med 1/3 brun mousse.
Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten.
Ta tårtan ur formen och lägg upp på ett fat.
Dekorera med hallon och spritsad grädde.