Slarv och bärsjal!

Jag slarvar med bloggen:( Fy mig!!

Har blivit så där extreeeemt komatrött och hormonstinn så det är fanimejj synd om mannen alltså!!

Jag piggnar aldrig till under dagen och slocknar i soffan på kvällen... igår nattade jag en envis unge 1 timme och höll på och somna.... gick ner och kollade tv en timme och i äntan på BB en timme så slocknade jag och lagom när det började ville daniel släcka vardagsrumslampan och det ville inte jag så jag blev sur och gick och la mig!!!!!!!!!!!!
haha!!

Ni hör ju hur jävligt han har det!!! Varför bli sur över en sån grej?!!! Suck! Tur bebisen är ute snart så han får en någorlunda normal fru igen;) stackars Daniel<3

Jag har klickat hem en bärsjal på Ebay. i butik här i stan kostar dom mellan 600-700 kr har jag sett och jag betalade 124kr på ebay!
Det var lite svårt att välja färg men tog denna... står "creme" på färgen, vi får väl se:) Denna är alltså godkänd enligt konstens alla regler men till billigare peng helt enkelt, hoppas den är bra:)





Idag kommer emelie hit från borås för i helgen ska det firas födelsedag, 2 dagar i förskott! Vår underbara terrorist fyller ju 2 år på Måndag och ska ha kalas på lördag:)

Båda våra släkter kommer så vi räknar med 40 personer!!! Låter galet mycket, jag veeet! Men när vi träffas var släkt för sig så är vi typ 15-20 personer...

Nu när kusiner och sysslingar börjar bli äldre har man ju respektive oxå:)

På julen och påsken och kalas och sånt är det lottas "släkt" som kommer som "min" släkt... Det är dom vi firar allt med:) Och då är det mina "sysslingar" men vi är uppväxta med detta och det känns snarare som kusiner än sysslingar... sysslingar låter sååå långt iväg så jag tänkte jag förklarar hur det ligger till:)

Från min pappas sida kommer min kusin veronica och hennes familj, hon och hennes man som var toastmasterpar på vårt bröllop ni vet:)

Från daniels sida kommer moster med familj, hans mormor och morfar och en kusin... så det blir lite folk! Sen är det maria och jimmy och emelie som typ " tillkommer" förutom släkten:)

Min riktiga mamma har valt att INTE komma och min syster och hennes familj har vi redan kalasat med.....

så... nu vet ni vad vi har för oss i helgen, huset fuuuult med folk!! Jag ÄLSKAR det!!!!!<3

något helt annat nu då...

Magen mår bra! Är ju som sagt för stor och imorn är det dags för glukosbelastning igen..... v.32 är vi i nu! Vad fort tiden går:)

KRAM!

Har vart hos underbara Mia idag, på arbets...

Har vart hos underbara Mia idag, på arbetstid:) hon lyssnade på bebisen och hjärtljuden var 138 och magen mätte 33cm vilket är för mycket. Magen har vuxit tre cm på två veckor så nu fick jag en tid för ultraljud 11 april. Vilken otur sa jag och skrattade;-) ska få se vår skönhet igen:) mys! Det lät inte som mia trodde på en jättebebis utan på att jag är stor i mig själv liksom. Tindra var ju en lite plutt ju:)


VÅÅÅR!!!

Vilket hääärligt väder vi har fått!!!!!! Igår åkte jag med lotta och tindra till ÖB för att kolla påskpynt men hittade inget så jag köpte pappertallrikar till tindras kalas, då vi blir närmare 40 stycken så räcker INTE vårt porslin! Däremot mina vänner, har vi GLAS och muggar/koppar till alla gäster:) Hemma hos oss samlas det på just glas och muggar av alla härliga slag:) hihi
 
Åkte till jysk oxå för lotta ville dit:) Det blev dyyyrt;)

Vi har ju två altaner, en med tak och en utan! En på framsidan utan tak, direkt ut från köket:) Och en på baksidan från vardagsrummet under tak och med lite väggar:) Hur som helst:) Igår shoppade jag LOSS!!:)

Förra året blev det lite som det blev liksom! Vår första sommar i shuset och vi hade typ inga utemöbler och sånt.. men vi fick possitionsstolar av pappa för dom köpte nya, och så fick vi ett bord av hans granne som duger tills vi bygger om och bygger in och vet vad vi vill ha:) hihi

Den gruppen är i mörkgrönt så det går ju typ inte att blanda in diverse färger i pynt och sånt liksom... igår köpte jag iaf en genomskinlig vaxduk som jag tänker lägga en textilvaxduk under:) Och så köpte jag ett solsegel... Jag vill ha solskydd på framsidan då jag AVSKYR direktsol!!!! Daniel var med motståndare till detta först men sen kom han på att han ville ha ett såååånt gigaaaantiskt parasoll ni vet med böjd arm typ som hänger över... men sen sa jag att jag ville ha solsegel och min man var INTE SEN att hålla med:)

Så solsegel blev det igår det oxå:)

Sen ÄLSKAR jag betongsaker... så i helgen ska här gjutas lyktor och krukor i betong till framsidans altan först och främs:) Kommer bli  skiiiiitfint!!! Hoppas jag:) haha

På baksidan hade jag förra året en turkos textilvaxduk som blev förstörd.... därför tänker jag lägga en genomskinlig över textilen nu i år på framsidan.....

Men på baksidan hittade jag en superhärlig somrig riktigt vaxduk som jag tänkte kunde passa:) och så kuddar som dynor och så lite färgade ljuslyktor till det:) KANON!!!!!

Nu vill jag ha helg för i heögen ska här skuras altaner och grejas inför kalaset nästa helg då vi hoppas kunna fika ute....:)

Detta köptes:)


Vaxduk till baksidans altan:)


Kuddar som ska användas som sittkuddar:)


Solsegel till framsidan:)




Muta till tindra som inte tyckte Jysk var så kul:) Ankan fick hon:)


Tindra har inte så mycket sandlådeleksaker så det fick hon några:)


Dessa tänkte jag ge mig på:) Dessa är gjutna i silicon-muffinsformar:)



Och dessa är fiiina:) Gjutna i mjölkförpackningar/yoghurtförpackningar/pringlserör:)



Sååå fina!



En sån här fick vi förra året av daniels mormors syster:) Inte lika fin dock! Den behöver renoveras:) Det blir ett av mina projekt när jag går hemma och väntar på bebisen:) hihi




ÄLSKAR VÅREN!!!!!

Alla bilder är tagna från google

Amning!

Med Tindra fick jag aldrig igång amningen. Hon tog inte bröstet ordentligt och jag fick såriga och ONDA bröstvårtor snabbt! Försökte pumpa ur men fick knappt ur något och vi började med ersättning på BVC-sköterskans inrådan. Hon sa att jag först skulle amma sen ge ersättning men neeeeej! När hon väl fått ersättning och vart sååå nöjd med det fanns det ingen anledning att plåga mig med amningen som var fruktansvärd!!

Jag undrar ibland om tindra inte är så mammig pga att jag inte ammade henne, hon har heller aldrig varit något "knä"-barn... Hon har aldrig velat mysa i famen eller så.... men tror inte det har så mycket med amningen att göra... eller jag vet inte:)

Hur som helst... Denna gången tänker jag försöka amma... Försöka lite mer.... Som första-gångs-mamma lyssnade man ju mest på vard sköterskorna sa.. men INTE NU! haha

Nu tänker jag försöka med sån amningsnapp om det jävlas för mycket och ha rätta salvorna med från början.... tänker ha amningspumpen i högsta hugg och jag tänker skaffa amningste:)

har läst mycket om amningste och det ska jag testa:) Kan det hjälpa är ju det bra:)

Sist drack jag även hallonbladste från v 36 för att hjälpa läkningen efteråt och inte blöda så mycket och få effektivare förlossning och sånt:) Blödde inte alls länge efter tindra och förlossningens värkar VAR effektiva så det ska köpas igen:)


Amningste:)




Hallonbladste:)




Kram på er


V.31

img172 (MMS)

V.31


V.30

img171 (MMS)

V.30


Nytt!

Köpt lite nytt och emelie bad om bilder:)


Denna bvar inge snygg på så den åker tillbaka:)

Denna var fiiin och på rea... brukar ju inte ha vitt liksom:P
Denna är perfekt för magen och efter:)

Likaså denna:)
Skor till mig:)

Och till Tindra
Fina! Till dagis
SÖTA!!!!!



SÖTA!!


Skorna kommer nästa vecka men kläderna fick jag idag;)

KRAM!

Feeel!

La ut fel bild på en av bharna jag beställt...

valde att behålla två av dom tre... en ska skickas tillbaka... Dom satt kanon alla tre men gillar inte udan vaddering... egentligen heller inte utan bygel men dessa var kanon! Lite stor i kupan men läste att man ska beräkna ungefär att få in en hand i kupan för att man sen ska kunna få plats med mjölkmaskinern:) haha

Kanonfina och sköna amningsbhar.... hoppas ni jag kan amma oxå:) Hur som helst så syns det inte att det är amningsbhar så jag får väl använda dom ändå eller sälja dom:)

dessa två behöll jag:)






tjingeling!

Oj oj oj!!!

Beställde såååå fina bhar från Glammom.se förra veckan! DÖLÄCKRA!!!!!

Dessa fick jag idag!
Olala!!!




Kommer bli fiiint;)



Denna hittade jag ingen helbild på...



Alla tre gick på typ 1200kr så ska inte behålla alla... snacka med maken;)

Underbara helg!

Vi åkte till min syster och hennes familj ju i fredags... supermysigt!! i lördags packade vi bilarna med ungar och oss och åkte till kupolen och gick omkring, lunchade, åt ITALIENSK glass och Körde syskonvagn:) hihi!

Jag intog syskonvagnen och tindra satt såå fint i den! Syster har en likadan som vi köpt så vi lånade den när vi var uppe:) Tindra och kusin elsa satt i den:) Tindra provade till och med och sova i den och sov gott:)

Daniel sa förvånat "men... den har ju nästan fullt liggläge...." haha jaa sa jag, tror du inte jag har koll på sånt;) haha....

Italiensk glass då!!! Shiiiit alltså!! Bigpack kommer vi knappt äta längre... haha jag och daniel var heeeeeelt lyriska!! haha Nougat, nutella och choklad tog jag! Det KNULLADE i munnen vill jag lova!! Det måste ni testa!!!

Daniel sover och jag kollar BB....

Tindra då, den lilla terroristen!! Hon är heeeelt galen!! två års trots!!!

Hon slåss, nyps och testar gränser.... här hemma borde hon veta vad som händer liksom! Men icke, hon testar och testar och testar!! i Helgen var hon dum mot sina kusiner och då blev jag och moster arga men de sket hon i och typ fortsatte!!!

Jag får psykbryyyyt!! Att hon intr lyssnar och slutar liksom!!! Ihärdigare och mer envis unge får ni leta efter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tur hon är sååå jävla fin och underbar alltså, hade sålt henne annars:)

Såå söt är hon... hon slog mig idag och jag sa med en gång ifrån och tog tag i hennes arm, då slog hon mig med andra och då tog jag tag i den oxå och skällde på henne... då kliar hos sig direkt i ögonen och störtgråter... Haha som om hon kommer undan med att hon är trött... haha VARJE GÅNG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! När vi skäller kliar hon ögonen och låtsas vara trött..... SÖTIS!!

Farmor hämtade på dagis idag och när dom kom hem skulle tindra INTE Komma in och klä på sig skalbyxor för att sen gå ut och mata hästarna med morot... icke!! hon var sååå rädd att vi skulle stänga dörren tror jag så jag fick lyfta in henne och tvångs-klä-på-henne och sen sprang hon ut och tog farmor i handen... dom skulle ju mata "sästarna"..... Såååå galen hon är i hästar!! Tjatar om dom heeela tiden:)

Tindra hade idag igen fått beröm på dagis om hur duktig hon är på att prata och hur snabbt hon lärt sig:)

Imorse när vi kom så stog en annan flicka med sin mamma i dörren oxå och tindra sa "hej hej mma..." Då var det wilma som stod där som tindra sa hej till:) SÖTT!!

Dagiskläder skulle behövas hem och tvättas, får fixa det i helgen... tycker det är sååå tråkigt med speciella dagiskläder... vi kör det mesta till dagis... inte hennes jeansklänning och skaljacka och finjackorna men typ det mesta annars går som dagiskläder....

Vi får ofta beröm för att hon har såå fina kläder och jag blir lika paff varje gång.. vi har typ mest ullareds-kläder och lindex, kappahl och H&M! Något plagg villervalla... aja... haha...

Svärmor ska till ullared´snart igen! SKa skicka med en liten önskelista:) Amningslinne/tröjor och någon gravidtunika:)

Nu är det natti!!

NATTI!!











Läste på...

Men ska ringa och kolla för säkerhets skull:)

Jag läste på försäkringskassans hemsida efter kommentaren från Jenny:) Pappan får ju 10 dagar i början, nu oxå! Men sen har man rätt/möjlighet till att ta ut 30 dubbeldagar som det heter. Det är när BÅDE jag och daniel tar ut dagar samtidigt på SAMMA barn... Och det har man möjlighet till första året!

Så... alltså lär de kunna bli 40 dagar ihop då med dubbeldagar och 10 pappadagar:) Stod inget alls om att man INTE får ta dom direkt efter pappadagarna eller något sånt alls:) Så, jag tror jag är påläst... men ska ringa dom oxå!!! Lika så bäst!!!

Idag känner jag mig pigg och fin och faktiskt rätt smidig! haha konstigt va med alla mina kilon och den gigantiska magen jag har?!!!

Men.. jag har inte mina arbetsbyxor på mig idag, tog träningsbyxorna från HM med vikbad mudd i midjan... och när jag skulle ta på mig skoskydd på dagis kändes det skiiitlätt... haha... jobbyxorna är stelare fast dom är sköna:)

Lite kajal idag oxå och turkosa hjärt-örhängen:) hihi!

´Måste bara berätta om min underbara prinsessa:)

Fick bråka med henne 5 minuter igår när hon skulle i sängen... men sen sa jag att jag vet att hon är såååån duktig tjej på dagis när hon ska sova och mamma vill att hon ska visa hur duktig hon är där... sen pussade jag henne natti och gick därifrån.. Inte ett knyst från henne:) Like it!!

Men så var hon ledsen inatt... daniel gick dit och sa att om det inte gick över får hon komma in till oss ju.. men hon grät fortfarande i sängen så jag ropade på henne och då kom hon och la sig mellan oss.....

Hon vaknade strax innan daniel klocka ringde... och när han väl gått var hon ju pigg men vi gosade lite i sängen innan min klocka ringde 20 minuter senare:)

Hon sa "pappa bumbum biiibil...." = Pappa kör lastbil:) haha.. sååå söt hon är... jag sa att jag vet att han kör last bil och då sa hon " Aaaaa biiibil"... sötunge!!

Sen berättade hon det på dagis när vi kom...:)

Jag frågade om hon visste vart vi ska imorn men det visste hon inte:) Jag sa att vi ska till Elsa och Astrid imorgon och hon blev jätteglad... sen efter en stund frågade jag igen vart vi ska imorn och då sa hon "Essa o stid" haha.. sötunge!!! Lär tjata ihjäl dom på dagis idag om det:)

Igår fick jag höra att hon slåss på dagis! TYCKER INTE OM!!!! Hon är lite ful hemma oxå eller bland andra barn ibland... går hur bra som helst att leka men så helt plötsligt så måste hon sopa till dom lite på armen eller så... rackarns unge!!!

Imorn åker vi till syster i borlänge och blir där över helgen, MYS!!!!

KRAM!


Föräldraledig!

Hej på er:)

Japp det är klart vi får det, vi är ju inte hemma på samma barn liksom! Men nytt från årsskiftet var ju att man nu får 30 dagar som pappa i början och inte bara 10! Så han kommer vara hemma hela juni på bebisens dagar IHOP med mig som oxå tar dagar på bebisen! Sen semester i Juli och så har han massor med pappadagar kvar på Tindra så det blir en månad i augusti till det:)

Daniel har ju haft såååå bra jobb så han vart ledig VARJE måndag! Men... inte nu längre... det görs om till 5-dagars veckor så han jobbar som alla andra måndag-fredag men kortare dagar! Väldigt trist tycker vi som är extremt bortskämda med att han är ledig tre dagar i veckan... men som jag säger... hur gör alla andra familjer?!! Vi har ju haft det jääävligt bra att han vart ledig så mycket och ändå jobbat full tid....

Till hösten kommer han inte köra samma linje han gör nu... han är sugen på fjärrkörning = längre sträckor men både han och chefen tyckte inte det var någon ide med tanke på vad som ligger i min mage:) Nu vet han ändå hur långt bort han är och hur långt det tar att åka hem eller till sjukhuset:) Det testade han ju sist;)

Kommer ihåg den torsdagsmorgonen! Skulle vara på förlossningen 8.30 så jag gjorde mig klar hemma, lägenheten var stökig men tänkte att vi städar ikväll när vi kommer hem... joo tjena!!

Väl på förlossningen fick jag ligga mec ctg-kurva och sen kom läkaren och när hon såg mig sa hon" men herre guuud har du inte fött ännu..." Det var hon som sjukskrev mig i v.29 och satte in mig på bricanyl och SÄNGLÄGE!!

Hon sa med en gång, utan att undersöka mig, " vi sätter igång dig, jag ska bara se om du är öppen något"....

Då började jag grina och tänkte "neeeej nu vill jag gå hem... " blev helt chokad när jag fattade att SNART har jag en bebis hos mig:)

Hon skrev in mig med en gång, var öppen 2 cm redan utan att ha känt något... Jag sa att jag måste ringa min sambo.... jag fick gå ut och ringa utanför avdelningen.... Ringde daniel och störtgrinade "du måste komma hit NU för vi ska bli igångsatta! Ta med BB-väskan och skötväskan + packa ner borste och ät något innan du kommer hit!"

Stackars han! Körde 4 mil till åkeriet och sprang hem och skulle försöka äta, det gick ju sådär... han var såå nervös... han kom runt 12.40 till sjukhuset då var jag redan ombytt och sexig;)

Sen satte allt igång kl 13.00... och dagen efter kl 10.34 är vår älskade lilla snaaart tvååring född!!

Jag är såå nyfiken på hur det startar denna gång! Men jag är helt säker på att vi blir igångsatta sista dagen man får gå över tiden = 10 juni!!

Daniel tror med på att jag lär ringa honom, IGEN och be han komma hem:) haha

Vi får väl se!!! Såååå spännande!!

Kram


Datorn hoppar.....

Har datorn i knät, på magen och skriver... den hoppar hej vilt... mysbebisen är i full gång:) hihi myyys!!

Idag har jag jobbat... till 4.... nu i dagarna är jag exakt lika långt gången som jag var när det upptäcktes att tindra höll på att vara påväg ut... blev sjukskriven och hemskickad med bricanyl.... sängläge som ordination! Det gick ju bra men det var väääldigt nervöst!!!

Jag fick genom min gravidpenning denna gången oxå... har bestämt mig för att sluta jobba åttonde april... jobbar över påsken och sen slutar jag och magen:)

När jag väntade tindra hade jag aldrig orkat jobba så länge... men ännu känner jag inte att det är jobbigt:)

Pratade lite med dagis idag om hur det blir när jag ´går hemma och så... då sa hon att om man har gravidpenning eller sjuksriven får man ha barnet på dagis full tid... jag tyckte det var kanon, vi kommer ju inte ha henne på dagis från 06.15-18 bara för att vi får ha henne full tid liksom men typ 9-15 tänker vi nog ha henne... kanske inte alla dagar i veckan men hon behöver dagis så hon kommer få gå:)

När bebisen är född har man rätt till full tid på dagis oxå första månaden... lär ju inte skicka iväg henne första dagen hemma.... hon kommer nog känna sig undanknuffad ändå när lillen kommer och hur skulle det då bli om vi lämnar iväg henne då?!!!!??!!

Vi tänkte nog ha henne på dagis i juni för att sen ha henne hemma när daniel har semester i juli och så ska han vara pappaledig på tindra i augusti.... så är planen nu!

Jag har bestämt mig för att passera v.30 innan det är dags att packa BB-väska och sånt men är braaaa sugen...

undrar såååå när den tänker komma ut och HUR det kommer starta!!!! Galet nyfiken!!

kram

Vi fick ett underskåp till tvättstället fö...

img168 (MMS)

Vi fick ett underskåp till tvättstället för pappa behövde det inte. Blev kanon!


Regeringen har bestämt:-) ska testa att ha...

img167 (MMS)

Regeringen har bestämt:-) ska testa att ha skötbädden på tvättmaskinen ist för skötbordet för det är så trångt i tvättstugan. Jag vill få bort skötbordet för det står för altandörren i tvättstugan och det går inte att använda hon vi har där för det är så trängt. Men nu testar vi som sagt men säljer inte skötbordet ännu:) har någon testat detta?:)


Finaste lilla tjejen:)

img166 (MMS)

Finaste lilla tjejen:)


Ni kan ju tro att denna tjejen var stolt n...

img163 (MMS)

Ni kan ju tro att denna tjejen var stolt när farmor målat hennes nagel:)


RSS 2.0