En glad mamma:)

mms_img66267 (MMS)

En glad mamma:)


Stora syster, lillesyster o bebis Astrid:)...

mms_img42465 (MMS)

Stora syster, lillesyster o bebis Astrid:) mys!!


Fullt upp hemma!! Imorn kommer emelie o me...

Fullt upp hemma!! Imorn kommer emelie o melwin så vi fixar o grejar:)


Igår hade vi tre-års kalas hemma:) mmm tje...

mms_img12991 (MMS)

Igår hade vi tre-års kalas hemma:) mmm tjej blir ett nästa lördag min systerdotter blir två den sjuttonde april så när dom ändå var här så kalasade vi;) denna makka pakka-tårta gjorde jag till mosters tjej:) hihi systers minsta är 3 veckor nu... Ni tror väl inte vi blir sugna på en till;)


Aj!

Jag har sååå ont i vänster äggstock, ägglossning!!! Aj aj aj! Kan knappt gå normalt, så ont har jag vid ÄL men jag har o andra sidan väääldigt sällan mensvärk så jag överlever:)

Tindra sover och jag kollar Våra bästa år:)

Idag blir vi hemma, Tindra är ännu inte helt kry! Satans hosta!!!! Vi ska börja städa o fixa gästrummet för på Fredag kommer syster o hennes familj hit ju:) MYSPYS!

Det är bröllop på teve och det påminner mig om vårt bröllop som vi får skjuta upp ett år eftersom vi köpte huset! Mycket pengar blir det tyvärr! Men, ett år mer eller mindre, vi har ju vårt drömboende nu så det spelar ingen roll:)
Och så har vi ju vår underbara dotter:) Tänk att igår var det ett år sen Beräknat förlossningsdatum vilket betyder att idag är det 9 dagar tills hon blir ett år! Vid detta laget förra året var jag GIGANTISK! hihi... Mysigt o vara gravid ju! Jag blir sååå sugen såfort jag ser en mage på stan eller något på teve! haha..

Vi har även svarat Jaa till Tindras dagis så hon borde skolas in från 10 maj och jag börjar jobba min fulla tjänst 16 maj:) Tillbaka till jobbet helt innan nästa bebis!! Det blir bra det!

Nehe nu ska jag ta en kopp te tror jag och passa på och njuta av lugnet medan ligisten sover!

KRAM!


Fick detta av daniels moster o man nyss! Ä...

mms_img12277 (MMS)

Fick detta av daniels moster o man nyss! Älskar kläderna!!!!!! Tack tack


Tindras rum:)

mms_img12276 (MMS)

Tindras rum:)


Gästrum:)

mms_img12275 (MMS)

Gästrum:)


Badrum och bastu uppe! Gammalt o pluggat, ...

mms_img12274 (MMS)

Badrum och bastu uppe! Gammalt o pluggat, används inte!


Blivande kontor uppe:) här står de som int...

mms_img12273 (MMS)

Blivande kontor uppe:) här står de som inte kommit upp ännu! Haha


Vårt sovrum:) myyyycket kärlek:)

mms_img12272 (MMS)

Vårt sovrum:) myyyycket kärlek:)


Badrum nere! Toa o badkar:)

mms_img12270 (MMS)

Badrum nere! Toa o badkar:)


Hall:)

mms_img12271 (MMS)

Hall:)


Tvättstugan med tvättmaskin o tumlare:) 8k...

mms_img12269 (MMS)

Tvättstugan med tvättmaskin o tumlare:) 8kg styck;) här är en dörr till framsidan oxå:)


Biorummet ska renoveras kommande vecka:)

mms_img12268 (MMS)

Biorummet ska renoveras kommande vecka:)


Bredvid kaminen ska en teve upp på väggen:...

mms_img12267 (MMS)

Bredvid kaminen ska en teve upp på väggen:) här är trappen upp som ska få en ljus heltäckningsmatta senare:)


Vardagsrum med utgång till altanen och tom...

mms_img12266 (MMS)

Vardagsrum med utgång till altanen och tomten. Här är det morgonsol:) den stora teven som står här ska in i biorummet:)


Kök

mms_img12265 (MMS)

Kök


Kökets stooora o fina matplats:)

mms_img12264 (MMS)

Kökets stooora o fina matplats:)


Vårt kök. Utgång till altanen på framsidan...

mms_img12263 (MMS)

Vårt kök. Utgång till altanen på framsidan med kvällssol:)


God morgon!

Rekord idag! När vi kom ner imorse o jag kollade på klockan var klockan 8.45!! Det är tindras rekord på tre veckor nu! Hon går ju numer upp 7!!!!! Not like!

Pia, tapeten i vårt sovrum är köpt på Rusta:) 149kr/rulle.

Nu sover Tindra igen och jag kollar på Våra bästa år som vanligt:) hihi!

Lugn dag här idag igen! Tindra är förkyld IGEN så hon mår inge vidare, sover mycket och äter väldigt dåligt!

Imorn ska vi åka in till stan och då passa på att boka en tid till henne på Vårdcentralen för att undersöka henne. Hon har vart förkyld nu över 1 månad och blir aldrig bra mot hostan:( Djup hosta som sitter i lungorna!

Ska försöka komma ut på en promenad idag oxå! Det behöver både jag och Tindra!

Tindra härmar allt man gör med lite övning:) hihi.. "hej" så sträcker hon upp ena handen:) O hejdå vinkar hon:) och när man sjunger " Klappa händerna när du är riktigt glad" klappar hon:) haha gullunge:) Och igår testade jag henne med typ allt på en gång och jävlar vad snabb hon är.... haha mitt i sången fågade jag vart klockan och lampan var o så sa jag hej o så sjöng jag lite till och sa hej då;) hahahaha...

Hon kan fräsa ur näsan oxå:) duttig tjeeej!

Kram


Såhär varmt var det när tindra bestämde at...

mms_img67141 (MMS)

Såhär varmt var det när tindra bestämde att vi skulle gå upp idag;) nu, ett par timmar senare är det 17.4 grader;)


Elden har tagit sig:)

God morgon!

Här sitter jag nyduschad o påklädd i soffan och bloggar och kollar lite på teve. Jag har fått fyr i kaminen och så har jag ringt o bjudit hit pappa och lotta på resterande fika från igår och dom kommer nog snart:) Tindra sover och jag har även tänt massssssaaaaa ljus överallt, Lotta är vääääldigt frusen av sig och jag sa aldrig att det just då jag ringde dom var 18 grader här inne;) haha... Nu är det 18,5 grader;) haha jag trivs när det är såhär kallt:) Men inte min sambo och alla andra:) haha... Men nu eldas det iaf!

Annars idag så känner jag mig piggare än igårkväll! Jag tog ett par alvedon när jag kom hem från jobbet igår och kände mig snabbt bättre! Men jag är otroooligt kvällstrött sen vi flyttat hit! Förstår inte! Varje kväll hittills har jag lagt mig innan Daniel och somnar med han duschat på typ 3 minuter! haha...

Tindra hade fått blodpudding igår men inte ätit med sån förtjusning:) Hon ska få det idag oxå till lunch men då få pilla i sig det själv.... Pappa Daniel tycker hon kladdar o kastar mat för mycket på golvet så han matar henne helst:) Tur att mamma är hemma mest här;) haha... så hon får pilla o greja själv!

ojojoj 18,7 grader nu:p

Inatt när det vart -9 ute så har jag faktiskt ökat upp Värmepumpen till 21 grader ist för 20 som den stått på hela tiden! Vi eldar dagligen och hela tiden vi är hemma och stänger av luftvärmepumpen när vi har fått upp värmen bra här hemma.. sällan vi ligger under 20-21 grader mitt på dagen!
När daniel jobbar så tänder han en brasa innan han åker till jobbet vid 06.00 och så brukar de glöda när jag kommer upp mellan 7-8:)

Vi fick typ 2 kubik ved när vi flyttade hit, de lämnade kvar det och det mina vänner, är snaaaart sluuuut! Vi skulle vilja köpa mer och behöva det eftersom vi använder kaminen som den största värmekällan men problemet är ju att veden måste torka innan man kan elda med den så även om vi köper nu är den ju inte torr och eldningsklar:( Men vi håller på och undersöker saken:) hihi

Vet ni någon som har ved som är eldningsklar?:)

Denna vecka är väldigt lite jobb! Jag jobbar inget förän på lördag:) Idag kommer ju mormor o morfar hit o fikar o gör oss sällskap och imorn kommer farmor hit mellan jobbet och ett möte tror jag de var! Farmor jobbar 6 km från oss och hon har närmre hit än hem till sig:) hihi perfekt ju!
Jag vet inte hur långt mormor och morfar har hit men det går fort att åka, motorvägen rakt på och så lite landsväg... tippar på mindre än 2 mil iaf:) 25minuters bilväg ca!

På Torsdga får jag och tindra underhålla oss själva igen och på fredag ska vi in till stan för då får min mamma sin pension så hon ville luncha och småstrosa lite:) Vi ska hitta present till Elsa och Tindra som snart fyller:)

Nehe nu ska jag smörja ansiktet, torr som fnöske!!

Har jag föresten berättat att det INTE blir Gotland? Vi hade ju hurt stuga där för 6500kr och så var vi 6 personer och 1 barn.. Och båten tur och retur med 2 bilar skulle kosta 6400kr!!!!! Icke icke! Det betalar vi INTE!

Vi avbokade det och bokade ist in på hotellnätter i Göteborg och två nätter i Ullareeeed:) hihi där går det minsann bra att sätta sprätt på pengar men att betala dyrt för färja är en annan sak;) haha

Kram på er<3





Förkyyyyld igen!!!!

Usch!! Jag är genomförkyld! Jag snorar och har mig och febern har nog oxå kommit nu:( usch usch usch! Jag jobbar iaf inte förän på Lördag nästa gång men att vara hemma ensam och sjuk med en sån vildbuse som vi har hemma ska bli en intressant upplevelse!! haha

Idag hade vi finaste familjen Lundberg på besök:) Kusin veronica + man och sysslingarna Freja och Loke:) Skojjigt! Jag hade bakat kladdkaka och Daniel hade fixat negerbollar... Hembakat lyx!

Igår ringde min storasyster:) hihi Dom skulle komma hit ner den 8-10 april men nu ringde dom och hörde om dom kunde komma redan 25-27 mars och Självklart går det finfint!!!!
Vi får träffas tidigare och Astrid(idag 2 veckor) är 2 veckor yngre:) hihihi bebismyyyyys<3
Vi ska kalasa för Tindra som blir 1 år (2 april) och Elsa som blir 2 år (17 april) och sen blir det massa snack o annat mys såklart:)

Igår var vi ute och gick här o området och det var riktigt skönt att komma ut! Blir en promenad imorn oxå och så får jag nog livnära mig på alvedon tills daniel kommer hem för att orka med yrvädret! haha

11 tänder genom nu!! 8 har hon ju redan sen länge men nu är det 3 till på g! Kindtänder... stackars bäsen! Men hon är snäll och glad som vanligt, lite extra trött och man märker att hon blir trött o ska sova på stubinen o inte om 10 minuter... annars är hon som vanligt när hon får tänder:) peppar peppar!

Ikväll fick hon äta blodpudding med sin pappa, undrar hur det gick:) hihi

Nehe nu ska jag snart sova!! Snaaaark! Bästa att passa på när Tindra sover! Som tur är sover hon vanligtvis 2 gånger/dag oxå ännu!

Hon äter typ själv nu oxå! Inte med bestick men med händerna fårn bordet/tallrik och jaaaaa vi låter henne hålla på med det:) Hon får ju i sig all mat själv och tycker det är skojjigt! När vi matar så spottar hon ut maten i handen och stoppar sen själv in den i munnen igen! Sötunge!

KRAM!


Datoooooor!!!!

Jag har äntligen en fungerande dator igen! Vi har fått låna en dator av maria och jimmy tills vi får arslet ur o fixa dator.... inga prioriteringar ust nu dock:(

Min dotra sover och jag njuter av internet;) maria kommer nog snart hit för dom ska äta här ikväll... jimmy ska åka o hjälpa daniel med en sak och en kommer dom hit hem o äter oxå:)

Min bäse... hmm säger jag bara! Igår fick jag för mig att vi skulle gå ut och gå för vi hade vart inne hela dagen så vid 15.15 tog vi på oss och tindra sattes i vagnen och så började vi gå... när vi kom till mitt jobb ungefär (800m) så började tindra gallskrika o grina!! Och så höll hon på resterande 35 minuter typ med små korta uppehåll... Hon var likadan i helgen när farmor var ute med henne... hmm tycker hon inte om att vara ute?

Och igårkväll tänkte jag att jag skulle göra pannkakor till middag åt henne... Hmm... Det fick hennes pappa äta... Hon fick kväljningar o blev äcklad av det så hon fick rivet äpple som jag la på bordet o hon plockade glatt i sig:) Sötunge!!

I helgen ska vi hämta en annan madrass till gästsängen och så ska vi fika och lämna släp hos daniels Moster och så koppla in vår gamla tvättmaskin hos mamma... Skulle behöva träna oxå men jag har börjat få ont i halsen:( Inge skoj!!

Nästa vecka jobbar jag Måndag kväll och fredag + helgen har jag för mig.

Nu är det lite småfix kvar i huset.... Vi har ett rum ogjort uppepå som resterande kartonger just nu står i.... Vi tänkte ju först göra iordning det oxå men nu tänker vi som så att det känns onödigt att göra om det nu och sen om något/några år göra om det till ett barnrum till.. Vi har det som det är tills vidare iaf!

Där inne ska vi ha som kontor/nagelvrå/datarum..... Behöver en bokhylla till pärmar o sånt bara... ska höra efter om någon har en till övers så länge:)

Maten då... Jaa ni.. vad jag hoppar mellan dieter... Med Itrim gick jag ju ner 12 kg och sen fick jag gallstensproblem relativt ofta ju... Nu kör jag Lchf, igen! Det mår min mage bäst av trots feta produkter och sånt.. Jag är laktosintolerant oxå ju men som sagt, inga känningar av varken laktos eller galla med denna diet.. Underligt och himelskt!!

Tindra är nu nästan 1 år och vi undrar vart tiden har tagit vägen! Hon är mer vild än tam! Vi hittar henne överallt där hon inte ska vara! Igår i trappen upp!!! GAAAH! Vi har en grind som ska sättas upp, helst innan något händer!!
Tionde tanden på G upp nu och hon säger Mamma och Pappa "rent" nu om ni förstår... det låter verkligen som Mamma och pappa när hon säger det! Hon pekar på oss och säger det och likaså pekar hon på Dogge och säger "gegge"..... När vi hämtar henne i spjälsängen säger hon "mamma" eller "pappa":) Hon pekar på lampan när vi säger "vart är lampan" och hon kan vinka med hela armen och även nu med handen bara.... hon liksom böjer fringrarna o sträcker ut dom som när man vinkar:) Sötunge!

Nu ska vi se... vad kan hon mer?! Joo hon står själv ett bra tag och håller i något i handen och man ser hur hon balanserar... Hon kryper även på knä enbart nu och med en jävla fart! Hon river i kökslådor och kastrullskåp och tycker det är skitkul att leka tittut.....

Hon kollar "under lugg" oxå... Vi har förstått varför nu! Jag kollar ofta ovanför mina glasögon när jag pratar med någon, allra helst Daniel och det är därifrån hon fått det:) Sötnos!

Hon drar strl 86 i de flesta kläder nu.. Har lite 80 kvar i lådorna men nästa blir 86/92... Guuuud vad fort det gått.... Hon går själv med gåvagnen sen 2 1/2 vecka tillbaka och hon är en väldigt bestämd tjej! Hon kan "klappa fint" oxå.... även fast hon helst bultar o slår på saker o ting;) haha....

Nehe nu ska jag se om hon vaknar snart för vi ska till Konsum och köpa dricka + bea tills ikväll:) Resterande mat har Maria och Jimmy med sig... LYX!

Kram på er... Bilder borde komma snart eftersom jag har en dator igen;) ska städa iordning lite här och fota till er:)

Förresten! Det är underbart tat ha hus! Shiiiiit vad både jag och Daniel blivit lugna! Förut var vi nästan aldrig hemma en kväll och nu är vi nästan aldrig borta på kvällarna ist:) hihi!
Vi har det städat och iordningplockat nästan hela tiden och JAG pular och plockar o lagar mat varje kväll tills daniel kommer hem och det är inge makaroner o korv inte.. nej nej! Igår åt vi tjocka revbensspjäll som vart i ugnen i 2 timmar och till det hemmagjort Gräddsås och grönsaker för mig och Daniel fick potatis:) hihi.... Som sagt, ääääälskar att ha hus!!!!

längtar nu efter att få börja sitta ute:)

Hihi!

KRAM!


En trött tjej i vagnen på bussen in till s...

mms_img68957 (MMS)

En trött tjej i vagnen på bussen in till stan för en dejt med Veronica o Loke. Kusin o sysslingdejt:) räknade efter hur gammal Loke är o han blir snart 6 månader:) guuuuud vad tiden går fort! Min tjej blir ju ett år om ett par veckor!!!!!! Kram på er


Vårt hus är sååååå fint nu! Tre rum ny ren...

Vårt hus är sååååå fint nu! Tre rum ny renoverade och det mesta uppackat!!


Work work work! 7-16 dessutom!

God dag på er! Äntligen lite bloggning från en Dator och inte bara från mobilen:)

Imorse gick jag upp 6.20 för att börja jobba kl 7 och sluta 13 (Som jag trodde).. men när jag kom till jobbet stod det 7-16 på mitt papper och jaa... mycket riktigt så var det 7-16 som gällde!! Fick skamset ringa pappa som sitter hos Tindra idag och berätta det men det var lugnt sa han.. jaa vad ska han säga?! Ajjabajja på mig.. måstekolla noga nästa gång!!

Måste bara inflika ett mess jag fick nyss av finaste Maria:) Hihi dom ska komma till oss och äta ikväll!! MYYYYSPYSSS på högsta nivå!!

Annars då?! Joo då det renoveras för fullt hemma hos oss. Vårt rum är helt klart så när som på dörrfoder och det ska Daniel köpa ikväll:)
I Tindras rum är det halvklart kan vi väl kalla det! Nymålade väggar, fondvägg uppe och möblerna på plats. Det är elen som ska fixas och ett element ska upp o helgen:)

Gästrummet tömde vi igår, skruvade ner alla eluttag o sånt och spacklade det som behövdes! Idag ska jag slipa lite och börja måla första gången med vitt:)

Kontor/Nagelvrån blir det sista rummet uppe som vi fixar:) Det ska vi nog köra ikväll/imorn:)

När vi är klara uppe så lugnar vi oss tills det blir lite varmare för då ska förrådet som sitter ihop med garaget rivas ut och byggas nytt/om + att det ska bli sadeltak ist för platt tak.

Vårt hustak ska oxå läggas ny papp på och fixas med det som hade blivit rötskadat!

Vi har o sysselsätta oss med:) hihi

Har jag berättat att jag blev moster i Måndags 11.56 till en jättefin liten Astrid:) myspys!

Tindra lever rövare hemma! Hur kan en sån liten unge ha sån energi? hon bara bråkar hela tiden och när man säger ajaj blir hon helt galen o ska på sakerna ännu mer.... Jaa ni... suck;) haha

Hon håller igång sin mamma:) hihi

Nehe vi hörs vidare!








Nu sitter jag och tindra på bussen in till...

Nu sitter jag och tindra på bussen in till Eskilstuna:) vi ska träffa hennes ena mormor o Maria hoppas vi på:) 33 kr kostade det att åka bussen in o lika mycket hem! Dyrt tycker jag men vi ska ju vänta och se om vi verkligen behöver två bilar:) tror inte det:) dåligt med bilder på huset, jag vet men håll ut:) ikväll kommer svärfar och inspekterar och daniels kompis Henke:) igår var underbara svärmor hos oss och tvättade fönstrena och det var absolut inte gjort under dom fem åren förra ägarna bodde där!!!!! Såååå äckligt o skitigt!! O vilka klåpare sen då!! Lister sitter löst o ramlar bort, inget är städat, halvdant målat i hallen, hallgolvet är ny parkett men det stod en garderob när dom la golvet så dom la runt den och fick sen för sig att ta bort den så det är ett fyrkantigt hål utan golv, betongplattan syns!!! Haha jaaa ni!! Tur att vi kan göra saker o fixa själva och att vi har underbara och kunniga vänner o släktingar som hjälper till:) Ikväll börjar vi slipa o spackla de två sista rummen uppe för att sen måla o tapetsera till helgen:) kram


Halva köket

mms_img27709 (MMS)

Halva köket


Nya tapeten uppe i vårt rum:)

mms_img67451 (MMS)

Nya tapeten uppe i vårt rum:)


Mys framför brasan i lördags:)

mms_img36707 (MMS)

Mys framför brasan i lördags:)


RSS 2.0