Vart hos underbara Mia idag:) vågen stanna...

Vart hos underbara Mia idag:) vågen stannade nu på 6kg plus totalt:) hb 129 och blsk på 4.2mmol:) blodtrycket var oxå kanon. Med den manuella iaf!! Bebisen ligger neråt och är ruckbar! Bebisen är 14.9% större enligt mätningen på förlossningen i torsdags men Mia sa att det är väldigt väldigt svårt att mäta rätt när bebisen har sjunkit ner med huvudet som den nu har gjort. Men underbara Mia bokade in mig på ett till tillväxtul den 11 maj så får vi se:) 22% för stor ska den vara för att man ska bli igångsatt tidigare så det är nog ingen risk!! Tyvärr;-) jag städar huset mellan förvärkar och sammandragningar! Gästerna kommer efter fem ikväll och det ska bli kanonmysigt:) kram


Vi är på Tuna busland:)

img182-1 (MMS)

Vi är på Tuna busland:)


Sitter i "väntrummet" euromaster i köping ...

Sitter i "väntrummet" euromaster i köping nu och väntar på att bilen ska bli klar. Daniel försvann iväg då han fick en hämtning av gods här. Passade ju bra när han ändå var här liksom:) min syster med familj skulle komma imorgon och sova hos oss till på söndag men fick meddelade om att dom kommer redan ikväll:) mys! Hem och städa alltså:-) morfar hämtar Dotra på dagis eftersom jag är här:) drygt för henne att vänta här ju! Kram på er


Dagens mat hittills har varit tre finn cri...

Dagens mat hittills har varit tre finn crisp med bregott och skagenost på och ett glas mjölk:) fika hos pappa blev kaffe med mjölk och lunch blev tre varmkorvar med en klick creme fraich och några små tomater. Tanken är Makrill till mellis och lite lchf-glass som jag har i frysen:) middagen vet jag inte ännu!


V.36

img129 (MMS)

V.36


Heffaklump!!!!

Min pojke i magen har blivit en HEFFAKLUMP!!! haha var uppe till förlossningen igår för jag har såååå ont i magen... inte sammandragningar och inga värkar något annat är det! Som håll fast heeeela tiden.. tredje dagen nu men dom kunde inte förklara det!! Bebisen ligger med huvudet LÄNGST ner liksom! Han har armar och ben på den sidan där jag har såååå ont men inget sånt borde orsaka smärtan!!

Dom viktuppskattade honom nu till 3kg! För två veckor sen vägde han ju 2277g..... han har blivit en HEFFAKLUMP! han lär bli en stor pojke... tror att han har mina gener, kort och tjock... tindra har ju daniels gener, lång och smaaaal:D haha vi får väl se!!

Tur att man inte känner hur mycket bebisen väger när den väl ska ut;) haha

Smärtan sitter i ännu och vi vet som sagt inte alls vad det kan vara!!!

Nu är det nedräkning, BIG TIME!!! 30 dagar kvar idag!!! Weeeeeeiiiiii snaaaaaaart dags!!!

Igår la jag i en kudde i vagnen som jag köpt:) med örngott som det står "Tuffing" på :) SÖTT!!!!

Idag ska bilen till köping och där ska det göras framvagnsinställning!! Bilen drar såååå mycket till höger och så har vi en sportkombi = bredare däck = ännu svårare att köra på vissa vägar!!

Min MAN har ju lite kontakter där då han jobbar där så liiite billigare fick vi det:D DET gillas!!!!! haha

LCHF går fiiint daniel kör oxå!! jag har gått ner 2-3kg så nu har jag totalt sen jag blev gravid gått upp 5kg:D inga större siffror att prata om:)

Jag kör inte lika strikt som daniel såklart då jag är gravid men jag läääääängtar tills heffaklumpen är ute då man kan köra på lite mer och FÅR gå ner i vikt utan att behöva tänka på bebisen i magen... då är han ju ute:D

Trevlig helg!!!


Hej på er! Jag har gått till och från dagi...

Hej på er! Jag har gått till och från dagis idag med tindra för bilen hade Daniel till jobbet då den gått sönder. Jag har nu vidrigt ont i höfterna och känningar i magen!! Vi har typ åtta hundra meter enkel väg till dagis! Galet att det kan få en att känna såhär:( bilen då! Jaa igår hörde jag att det började dåna typ som en metallburk skramlade lät det som. Men Daniel kollade den och lagade den:) två nitar hade lossnat bara:) jag såg tusenlappar flyga iväg:( fy! Nu ska jag vila kroppen:) eller egentligen hoppas på att detta är en start på bebisfödande;-)


v.36 idag!

Vi lever och mår bra och är inte inne och föder.. har bara glömt bort bloggen lite!!!

V.36 idag och nu är babyskyddet tvättat, babysittern tvättad, vaggan upphängd och jag ska precis gå upp och bädda den, bröstpump och napp och amningsnapparna är kokade och bebisens BB/sköt-väska är packad:)

Har köpt några pojkkläder:) MYS!!!! 

Har äntligen fått tillbaka min mobil som vart inlämnad så nu kan ni få både magbilder och bebisklädes-bilder igen:)

KRAM!

Trodde det var dags igår!!

Igårkväll hade vi svärmor över på besök och middag. Trevligt och gott och bäst av allt tyckte nog Tindra var att farmor badade henne:)

Tindra har fått för sig att det ska badas varje kväll och självklart får hon det! Hellre det än att hon som ett tag sen var LIVRÄDD för det:)

När farmor åkt hem började jag må konstig! Värkar och illamående.... Illamåendet kom mer och mer och värkarna med jämna mellanrum!!

Först ringde vi och hörde om svärmor blivit dålig av maten, visste ju inte vad det var... men inte då.. och daniel och tindra blev ju inge dåliga....

Jag tog alvdedon och la mig en stund. Slumrade in mellan att värkarna kom och så höll de på en stund! Till slut gick jag och stopade fingrarna i halsen för att få upp det!!

La mig igen och värkarna höll i sig lite till sen tog de slut och jag sov gott hela natten.. hmm... konstigt de där....

Imorse när jag vaknade var jag dock helt prickig i ansiktet!!! Röda små prickar, en del lite större... googlade på det och mycket riktigt som vi trodde, blodkärl som brustit av kräkningen... går över efter ett par dagar!!

Idag känner jag inga värkar ännu:) Bara pojkbebisen som busar runt:) SKÖNT!!

Vi är hos svärmor nu för killarna här byter hennes altantak.... men såklart sket sig allt när det var fel mått på grejorna så dom är iväg och byter det nu!

Nu vaknade tindra!!

Ang. nattning så går det peppar peppar bättre och bättre! Jag känner ingen jättepanik på kvällarna att hon MÅSTE somna den tid vi alltid sagt innan då jag går hemma nu! Men vill gärna att hon sover innan 20.00 och det har hon gjort:) JÄVLA hosta hon har nu bara:(

KRAM på er








Pojke<3

Vi var på tillväxtultraljud idag.... nyfikna som vi var så frågade vi om hon kunde berätta könet om hon såg det... hon sa att om hon såg det skulle hon berätta....

Hon satte grejen på magen och sa "haha oj då, här kom jag rätt på med en gång... här ser ni vad det blir...." Jag sa jaha... hmm... då sa hon att pappa nog känner igen det:D sen visade hon:) Vi väntar en pojke!!!! Hon skulle bli VÄLDIGT VÄLDIGT förvånad om detta INTE var en pojke;)

Mysigt! En pojke i magen som uppskattades till 2277gram idag och kommer vara lite större än tindra när han föds men inte en stor bebis sa hon:) Hoppas hon har rätt:) Han låg EXAKT på kurvan så han är inte för stor:) skönt!!!!

Vi ringde med en gång alla vi känner typ:) MYS!!!!

Tindra var dock inte jätteglad över en lillebror... haha "nehe" säger hon och skakar på huvudet... sötfis!!

KRAM!

Mamma-hjärtat har fått nog!!

Jag och mitt mamma-hjärta har tröttnat på att bråka med Tindra varje kväll då det är dags att sova!!! Hon gråter typ VARJE kväll när det ska nattas.... njaaeee kanske inte varje men varannan iaf säkert....

Vi har försökt ALLT!!!!! Läst allt möjligt på nätet och testat det mesta.... Nu har vi slutat med "sova middag".... igår gick kanon, hon var väldigt trött och somnade i bilen 18.30 så bar daniel in henne i sängen och hon sov tuill 7.30 idag men ikväll... suck!!!!

Hämtade en trött tjej på dagis som höll på och somna redan vid 5 i soffan... hon åt lite middag och så satte jag henne i badet och då blev hon pigg:) Sen var det kvällsjamas och borsta tänderna och titta på Pippi.... hon blev trött... höll på och somna på mig....

Sa att nu ska vi lägga dig... vi går och läser bok... det var hon glatt med på... men väl i sängen blir hon ett monster!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag läste en bok och sen var det god natt enligt mig... men inte enligt henne... hon skuttade runt i sängen och höll på... sparkade på mig som satt bredvid så jag blev arg ett par gånger.... hon började storgråta och fick säga förlåt till mig men inte hjälpte det....
Hon knölade och hade sig..... till slut la hos sig och däckade....

idag tog det trots allt bara 15 minuter att få henne att sova men jag blir galen på att hon ska knöla och hålla på och sparka på oss när vi sitter bredvid sängen....

Ikväll googlade jag återigen på idéer på nattning och hittade då en bok som fått bra omdömmen.. beställde den direkt... "Somna utan gråt" heter den... hoppas den kommer innan helgen!!

Vi trodde att det skulle vara lättare nu att natta då hon förhoppningsvis skulle vara helt slut på kvällen men ikväll blev de tjaffs ändå... får se hur det går imorgon!!!

Vi älskar ju henne över allt annat, självklart men hon driver oss tillvansinne!!! Hon är sååååå extreeeeemt jääääävla ENVIS och har ett JÄVLA humör.....

Visst, både och kommer med all säkerhet från MIG!

Hon är BARA två år och är redan nu förbannat envis och har börjat bli lite dryg eller uppkäftig!! Herreguuud vart ska detta sluta?!?!?!?!

Dagisfasoner!!! Man märker DIREKT att hon vart på dagis en dag!!! Hemma hos oss kommer hon inte så långt med sånt påhitt som tur är!!!

Nu ska jag läsa böcker om sömn och uppfotran utan gråt och så ska jag bli världens bästa mamma;)

önska mig lycka till:P






Påsken är slut snart och mitt jobb oxå:)

Igår 13.30 slutade jag jobba för denna graviditet:) Tänkte återkomma om ca 1 år;) Lyxigt känns det!!! Sooom jag längtat!! Kommer igår när jag i v.12 pratade med svärmor i telefonen på jobbet och hon frågade hur länge jag tänkte jobba och jag sa " jag tänkte sluta i början på april....".... jag visste inte hur jag skulle droppa hemligheten för mina kollegor så det var perfekt att dom hörde och började undra för då sa jag bara att jag var gravid:D haha

Min chef hade fått veta dagen innan tror jag! Men då..... i november kändes det ju som eeeeevigheter tills nu... men nu sitter jag här, min första gravidpennings-dag och undrar vad jag ska göra detta år;)

Tyckte ju att jag njöt sist men tiden gick sååå fort och jag tyckte det var så hemskt tråkigt att gå hemma så jag började ju jobba halvtid när tindra var 5 månader:) Då fick jag jobba halvtid och vara hemma halvtid:) Jobbade ju kvällar och helger så daniel tog tindra och mormor och morfar ibland och även farmor... kanon!!

Men denna gången tänker jag inte den tanken... har redan nu jobbat 5 veckor längre än jag gjorde med tindra ju.... och denna gången har jag en vilde innan + att vi bor i hus och på landet så jag har nog mer att göra här:) Behöver inte klä på ungarna och baxa ut oss via hiss och grejer... kan låta tindra gå ut på tomten och leka medans jag sitter och dricker kaffe eller så:) Och ändå får vi frisk luft:)

Lekparken har vi preciiiiiiiiiiiiiiiiis utanför vårt staket så det är kanon det oxå:) Och hästarna bor inte långt ifrån oss:) + att vi nu har 2 bilar så jag kan åka in till stan när jag får lappsjukan här:) Men daniel kommer ju vara hemma ända till 3 september så det kommer bli sååå skönt.....

Jag har plcokat fram mina vv-böcker och kollat av läget med hur många points om dagen.... har släppt tyglarna de senaste veckorna och totalt under graviditeten gått upp 8.7kg.... vilket egentligen inte är så farligt när man är gravid, så långt som jag är nu men med tanke på mina kilon innan jag blev gravid så är det INTE bra!!!

Min underbara barnmorska säger ju fortfarande ingen men jag vill mest komma in i annat tänk... och kunde jag stå still i 20 veckor så kan jag få till det nu oxå:)

Det är samma som när jag väntade tindra... jag är inte hungrig oftare eller mer utan jag äter små portioner för bebisen ligger och trycker så jag får inte i mig men ist för ett äpple äter jag en dubbelnougat.... det är ju ingen höjdare direkt....

När jag väntade tindra drack jag mycket cola zero oxå men det läste jag tidigt i denna graviditet om.... "aspartam kan ge fostret nervskador..." oavsett om det stämmer eller inte så vågar jag inte... vilket iof är bra för så bra är det nog inte för kroppen:)

Blir mycket mer vatten denna gång:)

ser inte fram emot lönen denna månad... försäkringskassan har ju så konstiga brytdatum så jag får från idag 9-20 april därifrån och så får jag 1-8 april från jobbet... blir inte mycket pengar tyvärr...

men i maj får jag 21april-15 maj från försäkringskassan och 16-26 maj 10 semesterdagar från jobbet och från 27 maj mammapenning... har ju påskOB från jobbet nästa månad oxå:) Då ska vi nog klara oss:) Jaa joo det gör vi ju nu oxå men vi är inte riktigt vana ännu med mindre pengar.... man rättar ju munnen efter matsäcken......

Nehe dusch och platta håret och lite smink så ska nog detta bli en bra dag oxå:)

KRAM!











Fy mig!

Fy så slarvig jag blivit med bloggandet... ajjabajja mig!!

Jag jobbar... min sista helg nu och på söndag gör jag min sista jobbdag!!!! Skööönt! Går in i vecka 34 på söndag så ni kan ju tro att det ska bli skönt att lulla runt hemma utan att behöva gå till jobbet... nåja... en vecka iaf;) Sen klättrar jag på väggarna!!!!

Igår var tindra på påskfest på dagis och eftersom vår otroligt envisa dotter har en egen vilja och aldrig vill som mamma vill var det bråk från start typ!!!! Hon började bråka när min kajalpenna skulle bli prickar på hennes kinder... ojojoj!!!! fick dit några i farten men dom skulle ungen absolut tvätta bort!!!! haha.... Sen på med huckle... trodde mamma ja!!!!! haha det slet hon av sig och gömde!!!! Hittade det bakom soffan!!

Vi snackar 2-åring.... fyy faaan... hur ska det bli i tonåren liksom?!?!!!!;) Som om inte det vore nog att bråka med mig på morgonen hade hon satt dagisfröken på plats oxå! Tindra SKULLE INTE sova middag! Dom hade försökt 30 minuter sen gav dom upp!! haha och hon gick nöjd och glad ut ur sovrummet för att sätta igång och leka... de flinet hon hade var obetalbart sa dom:) hahaha

Jaa ni.... det är ju nästan så man undrar VEMS humör hon har;) hihi men bara nästan!

Ang våra nattningar så blir vi gråhåriga hemma!!!!! men nu har vi gett med oss!! Att bråka med henne varje kväll är inge kul varken för henne eller oss bara för att VI vill ha egentid och vi vill att hon ska sova mellan 19-19.30.... så vi har låtit henne vart vaken längre... Vi tycker inte riktigt om det eftersom kvällarna är våra men vad gör man!?? Det är INTE värt att ge henne välling och nappen för att vi ska få ha lugna kvällar... då får hon hellre vara vaken så hon känner att HON bestämmer när HON ska sova...

Kan hon ju få tro iaf;)

Hon har lagt sig vid halv 9 någon kväll och igårkväll blev klockan efter 9:) Gick enkelt att natta och nu är det långledigt så det spelar inte så stor roll!!

Från nästa vecka kommer hon gå kortare dagar på dagis och börja senare och dagispersonalen sa att hon kanske inte behöver sova middag då... hon sover lite längre på morgonen och är lättare att natta på kvällen... vi får väl se!!


Efter jobbet idag ska vi till svärmor på påskmiddag... oxfilé blir det! Tycker inte om det men hon skulle göra fläskfilé oxå;)

Imorn efter jobbet ska vi till Hannahs familj i Dunker och på söndag efter jobbet ska vi till maria och jimmy och på måndag, min första lediga dag ska vi till min syssling i sthlm på påskfika... ni hör ju... lär ha fullt upp som mammaledig;) haha

Såg dock i lönesystemet att jag INTE blir någon rik mamma!!  Tur jag är rik på kärlek ist då:)

När jag var hemma med tindra var jag en riktig Latte-mamma.... var på stan var och varannan dag och fikade... nu lär jag vara en Landet-Mamma:) Bor ju i hus på landet;) Finns nog att göra!!

KRAM på er












Älskade lilla tjejen blir 2 år idag!

För två år sen låg vi på förlossningen med vår lilla tjej som var rätt nykläckt:) Vid denna tiden fick vi en bricka med smörgåsar och kaffe för att fira... hon är ju född 10.34 men eftersom jag blödde så mycket fick vi inte in brickan förän efter lunch:) haha

Vi har inte firat henne idag ännu.... daniel jobbar ju måndagar så det blir när han kommer hem:) Jag har grattat henne och sjungit för henne och hon har fått paket av mormor och mofar!

I helgen hade vi kalas för henne... sjuuukt mycket fina paket fick hon, BORTSKÄMD!!!!

Igår tog jag fram bebiskläderna och satte igång att tvätta första maskinen:) Tog allt vitt:) idag blir det det färgade och så ska bilstolens klädsel tvättas oxå... och så ska vaggans krok i taket upp:)

Var hos barnmorskan idag... 148 i hjärtljud och magen har stannat av i sin växtperiod.... bara 1 cm på två veckor:D nästa onsdag är det ULTRALJUD!!! MYS!!

Kram på er

RSS 2.0