Kär och Galen!

Tittar på kär och galen men ikväll tyckte jag inte det var så kul! Fel par som vann bland annat! haha!!

Sååå sugen på att renovera huset! Synd man inte är gjord av pengar! Hmm!! Vardagsrummet vill jag göra om... eh mycket jag vill göra om!

Jag vabbar imorn med och sen får vi höra med dagis om hon kan komma på torsdag annars blir vi hemma då oxå! Emelie och melwin kommer på torsdag kväll oxå:)

Jag är ledig till måndag kväll efter torsdag!

Imorn skulle vi behöva städa och handla lite innan allt folk kommer. Min syster kommer med sina 2 barn oxå och sover här mellan torsdag och fredag! 4 barn och 4 vuxna blir vi här:) MYS!!

Nu blir det DH och glass!!

Kram

Verkar bli ett inlägg till iaf!

Tack för era svar igen!

Okej Jag får sluta säga att hon är en dum tjej när hon bråkar! Ska inte göra det igen, jag lovar!

Här hemma så äter vi när daniel kommer hem från jobbet ca 18.00 (ikväll åt tindra innan för hon var såå hungrig) sen plockar vi undan och sätter på jamas på henne och sen tittar hon på tv eller leker med oss, daniel brukar jaga henne runt i köket och vardagsrummet och hon gapgarvar:)

19-19.30 är det välling och gå upp till sängen... beror lite på om vi är hemma på kvällen eller borta och hur trött hon är och sånt...

Jag har försökt läsa för henne flera kvällar men det verkar som hon är för liten för det för hon blir precis uppspelt och börjar härma djur och ha sig?!

Spela musik för henne gör henne oxå förvirrad!:( Men som sagt! Troligen så sover hon för länge/för sent på dagen för ikväll gick det kanon!

När hon är nattad och hemmet fixat så har vi egentid! Så funkar det här hemma hos oss! Båda hjälper till och när hon väl är LAGD gör vi vad vi vill!:)

Alla har olika synsätt på saker, absolut men jag har inte sett något fel med att säga att hon är dum när hon gör vissa saker för det är ju faktiskt det hon är just då?! Aja hur som helst!

Skit samma! problemet är löst och jag ska inte säga så till henne nå mer eftersom alla verkar reagera så stark mot det!!

KRAM!


lägger ner detta nu!

detta börjar bli löjligt!!

Det är enkelt att tycka och tänka om andras uppfostran!! Tänker inte fortsätta förklara vår uppfostran mer än att vi ABSOLUT inte säger att hon är dum när hon inte är det!!!

VI tycker däremot att hon är dum när hon bråkar och inte tänker sova! Men nu är problemet löst! Troligen för mycket sömn för sent på dagen för nu sover hon gott!!

Såhär gör vi och alla gör olika men vi vet absolut att tindra är medveten om när hon är olydig och dum och när hon gör rätt... vi säger typ alltid "kan du vara en snäll/duktig tjej och göra blablabla...." det ska vi nog oxå sluta med för hon kommer växa upp och tro att hon är DUKTIG och SNÄLL då!!

Haha man kan tycka och tänka, absolut men varför hoppa på och tycka vi är dumma för!?! Idioti!


Tack!

Tack för era svar! Tyvärr kan man inte skriva så exakt att ni alla förstår hur det går till här hemma! Vi har försökt ALLT! Ungen kommer uppspringandes och tokgarvar och ska absolut inte sova!!

Musiken får henne att tro att det är lek och lampa oxå! Hon sover alltid i bäckmörker och tyst, eller jaa i rummet alltså, inte i huset omkring henne!

Nu sitter tillexempel daniel och spelar tv-spel med hög bas under hennes rum och ikväll behövde vi bara lägga henne och säga god natt vi älskar dig ses imorn och så fann hon sig! Vi trot iaf på att vara hårda från början för att senare slippa natta 2 ungar flera timmar!!

Vi tycker absolut barnen ska veta när dom gör rätt och fel eller är dumma eller snälla!! idag när jag la henne för dagsvila fann hon sig med en gång och när hon sen kom upp så berömde jag henne såååå mycket och hon var sååå stolt:) Man såg det på henne, världens flin och höll med mig!

Hon förstår absolut nu när vi är hårda mot henne när hon ska lägga sig men på 2 dagar verkar hon ha lärt sig oxå!

Jag skulle vilja filma henne en dag så skulle ni få se exakt hur hård man behöver vara mot henne!! Hon är knappt trött ibland när hon kommer från dagis och skulle verkligen behöva utöva någon sport!!! Massa energi i den lilla lilla kroppen finns det!

BVC och dagis undrar hur vi har tänk med en liten till... hur vi ska orka och hinna! Då kanske ni förstår?!!

Hur som helst! När hon är dum och sparkar på pappas hund eller kastar något i golvet så säger vi till henne att så gör bara dumma tjejer och du är väl ingen dum tjej... nej säger hon och så är det klart!!

Klart att dom redan nu ska veta vad dum och snäll är!!!

kram

Det gick bra!

Eller jaa... vid 2 inatt vaknade hon och tyckte vi skulle leka med det tyckte absolut inte vi! Återigen var vi hårda och gick in i hennes rum med henne och sa att nu ska du sova HÄR! och la henne. Hon kom upp 3 gånger sen inge mer!!

Okej jenny! Ska jag säga till henne att hon är en duktig tjej som kommer upp och bråkar? Klart jag måste berätta för henne att hon gjort fel och att hon då är dum! För hon får ju beröm hela hela tiden när hon gör bra saker! Men när hon gör fel säger vi att hon vart dum! Vad ska jag säga då??


Vi får ofta höra...

Åh tänk om vi gjort så med vårt barn, tänk om vi vågat sätta emot mer redan från början... Visst är det kul att höra att folk tycker att man uppfostrar bra men ibland är det fanimej svårt att uppfostra!

Här hemma är det inge fjant och meserier!! Man hör på tindra när det är allvar och inte!! Och slår hon i någonstans eller ramlar och smågnäller lite så bryr inte jag mig! Jag säger "eh, ge dig nu...." Vill hon inte äta maten så tar vi bort den och det larvas inte med att leka flygplan och mata henne liksom!!

Nu till mitt problem! Vi har alltid haft enormt lätt att natta! lagt henne i sängen och hon har somnat!! Nu när vi har bytt till växasäng så tar det typ 2 timmar att natta henne för att hon springer upp ur sängen när vi stänger dörren och så står hon uppe vid grindern och fjantgråter och gnäller...suck!!

Efter 1 vecka har jag nu tröttnat på det så ikväll la jag henne och gav henne välling som vanligt och sa "mamma älskar dig, vi ses imorn" och stängde dörren och gick ner... hon kom ju efter... Jag ropade här nerifrån med bestämd röst flera gånger "gå och lägg dig, Tindra går och lägger sig med en gång" utan resultat!

Jag lät henne stå där och låta medan jag fixade disken men när jag hörde att det lät konstogt gick jag upp!! Bestämd i tonen och sa åt henne att gå oich lägga sig, mamma vill inte behöva bli arg varje kväll för att hon är en dum tjej och inte vill sova!!!

Då låg hon minsann still där läääänge och sen behövde daniel gå upp 1 gång sen sov hon!

Så tuffare tag är alltså vad denna dam behöver?!! Känns lite i mamma-hjärtat när man tänker på att hon ska behöva och ligga och gråta sig till sömns men det är ju inte så det är heller.... Hon gnäller ju för att se om vi kommer... det borde hon ha lärt sig efter 20 månader att vi INTE gör...

Vi har försökt läsa för henne, sitta med och natta, tända lampa..., jaaa allt men detta verkar fungera bäst!!

Har ni några andra förslag??

KRAM

Kräkhelg!

I Fredagsnatt kräktes tindra och inatt kräktes jag!! Fy fan vad jag hatar att kräkas!! Magen var tom sen länge och ändå ska man kräkas... till vilken nytta liksom?!! Aja! Nu hart jag inte kräkts sen imorse kl 6 och jag hoppas jag slipper det! Magen är inte frisk ännu men så länge jag slipper kräkas är jag lycklig!!

Jag pyntade i fredags och igår och skulle idag vart till svärmor på adventsfika ju:) Men daniel och tindra åkte dit själva!

Tindra är inte lätt att ha att göra med. Jag låg i soffan däckad och daniel ville spela tv-spel... inte undra på att hon fick psykbryt liksom! Jag jagade iväg dom till svärmor:)

Vi är lediga imorn men på tisdag får vi se om min mage är tillräckligt bra för jobb!

Detta med växasäng till tindra är ett helvete!!! Hon går upp och ställer sig uppe i trappen och gråter! Vi la henne 8 och hon håller på ännu 21.18!!!!

Skam den som ger sig!!

kram

Badrumsrenovering!

Vi har funderingar att renovera badrummet uppepå i vår innan bebisen kommer:)

Här kommer lite bilder:)

detta är OTROLIGT snyggt!!!! Dock ska det inte se ut såhär:)


Ett sånt här litet hål i väggen för lyktor skulle jag vilja ha:)





Såhär vill jag ha det! Svart/guld mosaik och en glasblocksvägg:)



Tjusigt:)




Sånhär mosaik:) gör sig inte riktigt rätt på bild men men....



Vi får börja spara och fortsätta planera:)

HIHI!

Helg!

Denna helgen jobbar jag! Jag har inte jobbat helg på FLERA veckor då jag sist blev sjuk... eller jag fick migränanfall och stannade hemma sen var jag ledig helgen efter och nästa jobbhelg efter det tog jag VETO och åkte till ullared ju:) Förra helgen var jag ledig och nu jobbar jag alltså!

På mitt jobb är det varannan helg! Vi har önskeschema vilket är bra men för att få ihop det går vi varannan helg:) Nästa helg är jag ledig och helgen efter det har jag lagt VETO igen för då kommer underbara Emelie och Melwin hit:)

Igår hjälpte daniel ett par vänner att flytta, tindra var hos mormor och morfar och dom var på utflykt till kyrkogårdar här i stan och även i strängnäs... Sen hade dom ätit på Donken:) Tindra förstår inte hur och varför man ska äta hamburgare... ser väl konstig ut eller är för stor för hennes mun så jag sa att hon vill nog ha nuggets och jooo ni! Det hade hon fått och sen när hon fick syn på dippen och pommesen... hahaha!! Då skulle det dippas!!

Pappa och lotta trodde hon var ofta på såna ställen men hon har fått ätit det 1 gång tidigare:) Dom snappar upp fort och minns väl!! Doppa pommes och nuggets var det bästa:)

När jag slutade gick jag hem och fixade med tvätten! Tvätten hemma hos oss är PISS!!! Jag och tindra har såå mycket kläder och både hon och jag byter MINST en gång om dagen!! Daniel har ju arbetskläder så han gör inte av med lika mycket som vi!

Jag jobbar ju i mina privata kläder då jag inte kan ha mina arbetskläder längre... men nu har chefen beställt ett par gravid-byxor till mig, får se när dom kommer.....

Iaf! Tvätten hos oss kommer in i maskinen, in i tumlaren och ut ur tumlaren och upp uppepå den!! Sen händer inget mer förän det är sååå fullt där att inget mer får plats!!

Daniel HATAR tvätt!! Han gör det inte! Jo om han absolut måste men helst inte!! Jag får små ryck ibland och fixar o viker och lägger in... för vad fiiiint det blir i tvättstugan då ju!!

Igår var jag så duktig:)

Jag har börjat hänga tvätten för det är såå synd att tindras kläder blir sååå slitna av tumlaren, samtidigt som det är väldigt smidigt att ha!!

vid 17.00 igår var vi bjudna till fina Gudmor Hannahs familj  där det bjöds på UNDERBART god chili con carne med olika tillbehör!! Tindra åt såå mycket och sa "mmmm" på varje tugga! SÖTFIS!

Fika blev det och Hannah hade bakat goooda "chokladmuffins med choklad" i som hon sa:P hihi lät kul:) Hihi supergoda dom oxå ju!!

Sen blev det TP och tjejerna mot killarna och behöver jag säga mer?!?!!! Vi utklassade dom rejält:P

Vi var hemma till 23.00! Vi har sååå nära till dom! Genom skogen bara:) hihi! LYX! Nu syns vi väl inte förän till jul:(

När vi åkte dit kom vi på att vi inte setts sen vi hade bartömning efter bröllopet eller när dom hade kräftskiva två veckor efter bröllopet!:) Alltså 3 månader sen! Och på 3 månader växer Tindra hur mycket som helst ju!

Hon var lite blyg först för dom igår men det tog inte lång tid tills hon började leka pajas!! 

Hon testade på trappan och den ramlade hon ner för och så en plaststol välte med henne på då hon inte satt som folk!! Annars gick det kanon!!:)

Jag trodde jag höll på att bli förlamad eller något igår! Hade sååå sjuuuukt ont i nacken på båda sidorna så jag kunde inte vrida huvudet alls!! Och så fick jag TOKONT i höger stortå oxå så jag trodde det var något med kroppen som var galet! Jag tog två alvedon innan jag la mig och fick massage på foten av daniel och när jag vaknade imorse kändes allt mycket bättre! Skönt! Hann bli jätteorolig!

Jag har nedräkning! 6 dagar kvar tills man lagligt får börja PYNTA!! Älskar Julen och allt pynt! Det ska ine vara för mycket och inga såna gamla tomtar vill jag ha! Jag vill ha såna moderna! Typ sån man bara ser skägg och luvan på tycker jag är söta:)

Köpte en del i ullared och då köpte jag inte så många enbart prydnadssaker utan mest tomteljuslyktor och sånt:) Ni ska få se:)

Jag har en underbart fin tomteljuslykta som jag fick av Henriks gammelmormor en jul och jag bara ÄLSKAR den!!! Den är sååååååå otroligt fin!! Ni ska får se:)

Nehe jobb var det ja...

kram! 


Nya lampan i trappan:) ommålat till vitt o...

img028 (MMS)

Nya lampan i trappan:) ommålat till vitt oxå:)


Min fina dotter:)

img026 (MMS)

Min fina dotter:)


Hej fina ni<3

Tack för era grattis:) Och vad kul att ni följt mig sedan Tindra låg i magen:)

Jag mår som sagt väldigt mycket illa, nästan hela dagarna och såfort det är mat på gång eller så fort jag tänker på mat så mår jag illa.

Nu på morgonen åt jag risgrynsgröt på jobbet och fick nätt och jämt i mig det och sen blev jag hungrig vid 9.00 så jag tänkte jag köper en drickyoghurt och lite nötter.. pyttsan!! Nötterna går inte ner!!!!

Men jag är faktiskt rätt glad om man nu får säga så.... Jag mår illa så jag inte kan äta så mycket och det betyder ju att jag står still i vikt oxå! KANON!! Bebisen tar allt den behöver ändå och min underbara barnmorska sa att jag mer än gärna får GÅ NER i vikt under graviditeten:) Bara jag inte BANTAR!! Men att äta mindre och röra på sig är inte samma som att banta:)

Nu är jag i vecka 13 alltså och sen vi plussade i vecka 4+4 så har jag alltså stått still!! I samma vecka med tindra hade jag gått upp 7 kilo!!!! Men den graviditeten gick jag ju upp 26.1kg oxå!!! HUVALIGEN!!!

Jag väger lika mycket nu som när jag födde Tindra! Jag gick ju ner efteråt men har oxå gått upp det igen... ajjabajja!! Men... jag mår ändå bra av min vikt eller vad man ska säga... jag grubblar inte på det hela dagarna och lider inte psykiskt av det!! Visst det är jobbigt att vara stor men jag hittar ju kläder som jag tycker om och jag har min man som älskar mig över allt annat hur jag än ser ut och så vidare:)

Drömmen är ju självklart att gå ner efter denna graviditet och kanske inte TOKBANTA men hälsosamnt och hamna runt 80-90kg! 70 är max för viktväktarna vad jag får väga men när jag vägde 75 och kollar på dom bilderna så tyckte jag att jag är FÖR SMAL!!! Så 80-90 skulle nog bli bra:)


På måndag ska vi på inskrivning hos barnmorskan och jag har redan varit där på hälsosamtal en gång och så har jag sett busen i magen redan:)

Hjärtat slog så fint då så:) Nu längtar vi ju till ultrljudet:)

Nehe nu ska jag jobba vidare:)

KRAM PÅ ER!!

27 Maj 2012.....

Är datumet som vår "nummer två" är beräknad:) JAG ÄR GRAVID!!!!

hihi mysigt!!

Jag är nu i vecka 13 och jag mår illa typ hela tiden och kan knappt äta = ingen större fara med tanke på hur många kilo för mycket jag har liksom:P

Vi ska bli 2-barns föräldrar och tindra ska bli en sån stor och fin storasyster<3

hihi kärlek!!

KRAM!!

Helgen är slut för dom flesta!

men inte för oss:) Vi har ju ledig måndag oxå ju som vanligt:) SKOJ!

I helgen har vi renoverat trappen och hallen uppe... målat om den till vitt:) SUPERFINT!

idag har vi firat farsdag och pappa daniel fick ett tv-spel av oss:) Vi var oxå iväg och firade daniels pappa hos daniel bror och han bjöd på kebab:)

Bilder kommer:)

Fredag = Mys!

Jag jobbar till 13.30 och efter det ska dotra hämtas och så ska vi gå hem och fixa oss för sen kommer Tindras farmor och hämtar oss för vi ska till Tuna Park och kolla present till Grannarna! Vi ska på 20-års-öppethus ikväll:) MYS!!

Igår började daniel att greja med hur vi skulle nå upp och renovera i HELA trappan, högst upp på väggarna liksom!! Han tog in en stege och började luta åt olika håll och jag blev livrädd när han skulle ge sig upp på den med elektrisk slip i ena handen! Jag skrämde stackars tindra oxå eftersom jag var rädd om honom så trodde ju hon oxå att det var farligt!!! Stackars lilla tjejen!
Vi la oss i soffan och kollade på håll vad pappa höll på med:) HIHI!

Trappan är slipad nu och hela huset fullt med damm! Nu ikväll är tanken att vi ska slipa uppe i hallen och spackla så att vi imorn kan slipa igen och börja måla!!!! LYCKA!!!!

Men ikväll ska vi ju alltså till grannen men jag tror vi är där en stund och sen försöker hålla tindra vaken medan daniel slipar så hon får sova sen och vi spackla:) Meeeeen! Kankse inte alls blir som vi tänkt, kanske blir kvar hos sanna:) haha

KRAMIZ!

detta med att blogga!!

Mitt internet har legat nere tyvärr. Tele2 och The phonehouse kan inte sitt jobb och efter mycket bråk fungerar det nu igen:) ÄNTLIGEN!!

Vi gick upp strax efter 8 och då hade tindra sått i sin säng och tjoat ett braaa tag! HAHA!

I helgen var vi i ULLARED! Vi åkte i fredags runt lunch och kom hem i söndags kväll:) LYX! Vi handlade ihjäl oss!! Vi gjorde av med 10.000 kr! Tindra fick en helt ny garderob då allt annat var för litet för henne hemma. Hon är så lång! nu köpte vi 92 och det var inte överdrivet stort!!!! långben:)

Jag fick mig lite nya kläder oxå likaså daniel:) Det blev mycket till hemmet och mycket julklappar och julpynt:)

Vi köpte bland annat lampor:) En till hallfönstret, sovrumsfönstret, gästrummets fönster och 2 lampor till vardagsrumsfönstret:) Och nya skärmar till kökets lampor:) Och en ny trapp-hall-lampa!! Oj oj oj ni såååå fin den var!! Kostade 999kr men var sååå värd det:)

Både jag och daniel blev helt lyriska:) haha Så nu håller vi på och renoverar i trappen upp! Vi ska måla om till vitt ist för det gråa det är nu! Och så ska lampan upp! TJUSIGT! Ni får se bild sen:)

När vi ändå är i målartagen så ska vi nog göra sista rummet uppe oxå:) Det är ju kontor/nästa barnrum:) Det ska bli vitt det oxå:)

Tindra går mig på neverna! Jag har aldrig träffat en värre unge! Hon är överallt och LYSSNAR INTE!!!! Tar man ner henne från köksbordet är hon i nästa sekund uppe på vardagsrumsbordet eller i badrummet där hon inte får vara eftersom hon BARA leker med toaborsten där!! Usch!

Hon har ingen ro att titta på tv eller rita eller något sånt! Vi har försökt! haha Dagispersonalen säger att hon är kaxig och inte lyssnar och ska testa allt!!!! HÅLLER MED!

Hon står upp på sin rutchekana(hur det nu stavas?!?!) och säger "titta" och är skitglad!! Hon bryr sig inte alls när man blir arg och tar henne i armen!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UNGE!! Tur att hon är så söt!!!!!!

Nu tillexempel tog hon sig in i sopskåpet trots säkerhetsanordning där med 2 moment som såhär små inte "ska" klara att öppna! Efter första gången sa jag ajaj surt och stängde igen och gick och satte mig här och så hörde jag att hon var på det igen efter 2 sekunder... Jag gick dit igen óch sa ajaj och tog med henne hit och då ställer hon sig och gallskriker och tokgrinar!!!!! Men nu är hon på dvd och wii ist!!! Gaaah!

Hon är ju vår finaste tjej och vi älskar henne såå oerhört mycket men hon går oss på nerverna i ungefär hela sin vakna tid! hahaha:)

Hon var hos farmor i helgen då vi var iväg och farmor var heeeeeelt slut!!! När farmor borstade tänderna tvättade hon sina pyjamasbyxor i toastolen!!!! hahahah såååå snabb är hon!

Jag ska jobba ikväll! men först har jag demensutbildning två timmar!

kramizzar

RSS 2.0