Äppelkaka!
1 ägg (2 points)
3 äpplen (0 points)
1 msk socker (eller sötningsmedel) + 1,5 dl socker (9 points)
1,5 dl fullkornsvetemjöl (4,5 points)
0,5 tsk bakpulver (räknar jag som 0 points/smaksättare)
1 dl kokande vatten (0 points)
kanel (0 points)
Summa för hela kakan blir 15,5 points. Delar man den i 6 bitar blir det ca 2,5 points per bit. Lägg till för glass.
Gör så här:
Skala och skiva äpplena i lagom stora bitar. Lägg i en form med löstagbar kant. Strö över 1 msk socker (eller sötningsmedel) och kanel efter smak. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägget och sockret pösigt, det tar en stund. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör sedan ner mjölblandningen i äggblandningen. Fördela sedan det hela över äpplena. Kladdigt! Häll det kokande vattnet över kakan och ställ in direkt i ugnen. Grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter.
Smarrigt värre! Servera gärna med lättglass, och pudra över lite florsocker.
Detta recept är taget från www.akinna.se Men jag gjorde kakan med 1dl sötningsmedel och 1/2 dl socker... Och fick ut den till 1.5p/bit om man delar den i 6 bitar! Smaskens blev det!!
Gjorde rabarberpaj på samma recept som till äppelkakan...... smaskens!!
Supergod!!!
Åhh.. TACK snälla, du! Perfekt så här i äppletider. Vi har två äppleträd i trädgården så det är lockande att göra paj, mest hela tiden.. hi hi..
Kramis!