Äppelkaka!

1 ägg (2 points)
3 äpplen (0 points)
1 msk socker (eller sötningsmedel) + 1,5 dl socker (9 points)
1,5 dl fullkornsvetemjöl (4,5 points)
0,5 tsk bakpulver (räknar jag som 0 points/smaksättare)
1 dl kokande vatten (0 points)
kanel (0 points)

Summa för hela kakan blir 15,5 points. Delar man den i 6 bitar blir det ca 2,5 points per bit. Lägg till för glass.

Gör så här:

Skala och skiva äpplena i lagom stora bitar. Lägg i en form med löstagbar kant. Strö över 1 msk socker (eller sötningsmedel) och kanel efter smak. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägget och sockret pösigt, det tar en stund. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör sedan ner mjölblandningen i äggblandningen. Fördela sedan det hela över äpplena. Kladdigt! Häll det kokande vattnet över kakan och ställ in direkt i ugnen. Grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter.

Smarrigt värre! Servera gärna med lättglass, och pudra över lite florsocker.

Detta recept är taget från www.akinna.se Men jag gjorde kakan med 1dl sötningsmedel och 1/2 dl socker... Och fick ut den till 1.5p/bit om man delar den i 6 bitar! Smaskens blev det!!

Gjorde rabarberpaj på samma recept som till äppelkakan...... smaskens!!

Supergod!!!


Kommentarer
Postat av: Annika

Åhh.. TACK snälla, du! Perfekt så här i äppletider. Vi har två äppleträd i trädgården så det är lockande att göra paj, mest hela tiden.. hi hi..



Kramis!

2010-09-04 @ 12:37:20
URL: http://www.akinna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0